Biden ve Yellen, kripto-düzenleyici argümanın aynı tarafında mı?
Biden ve Yellen, kripto-düzenleyici argümanın aynı tarafında mı?

Biden ve Yellen, kripto-düzenleyici argümanın aynı tarafında mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’li kripto yatırımcıları, dijital varlıklar için özel bir düzenleyici kurumun eksikliğinden uzun süredir rahatsız oldu. Aslında bu, önceki yönetim görevdeyken yaygın bir şikayetti. Kripto piyasasındaki yükselişin ölçeği göz önüne alındığında, topluluktaki çoğu kişi Biden liderliğindeki yönetimin kripto alanına nasıl yaklaşacağını bilmek istiyor.

Kripto paralar hakkında sorular

Yakın tarihli bir Beyaz Saray basın brifinginde, Basın sözcüsü Jen Psaki, Başkan Biden’ın kripto para birimleri hakkındaki görüşlerinin ne olduğu şeklindeki sorulara maruz kaldı.

Psaki, kendisine yöneltilen sorudan kaçarak, Sekreter Yellen’ın konuşmak için doğru kişi olduğunu belirtti ancak yine de şu cümleyi kurmaktan kaçınmadı:

“Başkanın bu konuda ya da çoğu konuda onunla bir anlaşmazlığı olduğunu sanmıyorum.”

Başkan Biden, Yellen’in kripto para birimleri konusundaki görüşüne ve pozisyonuna defalarca güvendi. Yellen geçmişte kripto para birimlerine karşı çıktı. Son zamanlarda kripto para birimlerinin kötüye kullanımının büyüyen bir sorun olduğuna işaret etmişti. Yellen, Federal Rezerv Başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca bile Bitcoin’den istenmeyen bir şekilde bahsetmiş ve açıkça ‘hayranı olmadığını’ belirtmişti.

Yasal düzenlemeler

Bununla birlikte, son ifadesinde, terör finansmanı da dahil olmak üzere dijital varlıkların yasadışı kullanımını önleyen düzenlemeleri güçlendirme eğilimini sergilediğini belirtmekte fayda var. Ayrıca, kripto para birimlerinin finansal sistemin verimliliğini artırma potansiyeline sahip olduğu inancını da paylaştı.

SEC’in yeni başkanı Gary Gensler de kripto alanı konusunda oldukça kararsız. Wall Street emektarlarından biri olan Gensler, Başkan Biden’in “mali politika geçişi” ekibine liderlik edecek. Daha önce blockchain teknolojisinden “değişim analisti” olarak bahsetmişti.

Kripto para birimleri konusundaki hukuki netlik, özellikle giderek daha fazla sayıda Amerikalı dijital varlıkları benimsemeye başladığından, bir ihtiyaç haline geliyor. Örneğin, küresel bir tüketici araştırma platformu tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırma, Amerikalıların çoğunluğunun kripto para biriminin güvenli bir yatırım seçeneği olduğuna ve her dört Amerikalıdan birinin zaten kriptoya sahip olduğuna inandığını tespit etti.

Kripto topluluğu kendi adına, Biden yönetimini bunun bir “finans suç örgütü” olmaktan daha fazlası olduğuna ikna etmeye isteklidir.

Önde gelen bir ticaret birliği olan Blockchain Association’ın yönetici direktörü Kristin Smith, Fox Business grubu ile yakın zamanda yaptığı bir görüşmede, “Bir numaralı önceliğimiz, Yellen’e kripto paranın suç girişimlerinin finansmanının ötesine geçtiğini anlamasına yardımcı olmaktır. Kripto ağlarının değerini anlamasını istiyoruz.” vurgusu yaptı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin