Beyaz Saray

Beyaz Saray: ”Bitcoin düzenlemeleri yakın zamanda olamayacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD hükümeti, Beyaz Saray yetkilisi bir kişinin resmi açıklamasına göre, Bitcoin düzenlemelerini yakın zamanda açıklayamayacak.

Başkanın özel yardımcısı ve Beyaz Saray siber güvenlik koordinatörü Rob Joyce, CNBC ile yaptığı röportajda hükümetin Bitcoin ve diğer kripto paralardan endişe duymasına rağmen resmi bir düzenleme geliştirmenin çok yol aldığını belirtti.

Rob Joyce kripto paralar hakkında yaptığı açıklamada şunları belirtti:

Bence hala öğreniyoruz ve o alandaki iyi fikirlerin ve kötü fikirlerin ne olduğunu anlamaktayız. Sonuç olarak düzenlemelerin yakın olduğunu düşünmüyorum.

Beyaz Saray kripto paralar hakkında endişe duyuyor

27 yıl Ulusal Güvenlik Ajansı’nda (NSA) görev yapan Joyce, Beyaz Saray’ın, suçluların kripto paraları kara para aklama için kullanabilme yeteneğinden endişe ettiğini belirtti:

Endişeliyiz. Bitcoin konsepti ile ilgili birçok fayda var. Ancak aynı zamanda gerçekleşen bir Bitcoin suçundan sonra oluşan tabloya bakarsanız bunun geri dönülemez bir nokta olduğunu görürsünüz. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin mevcut örneklemesiyle bunu henüz anlamadık. Bu bir problem.

Joyce’un yorumları, kripto para cüzdan sağlayıcılarının bankalar ve diğer finansal hizmetler firmaları ile aynı kuralları çerçevesinde düzenlendiğini görmek istediğini söyleyen Hazine Sekreteri Steven Mnuchin’in görüşleri ile de benzerlik taşıyor.

Mnuchin Ocak ayında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Bu çok dikkatli baktığımız bir şey ve bakmaya devam edeceğimiz bir şey. En önemli husus, insanların yasadışı faaliyetlerde kullanamadıklarından emin olmak. Bu yüzden, karanlık webin kripto para birimi ile finanse edilmediğinden emin olmak istiyoruz. Ve bugün bizim için bir endişe kaynağı.

Tabii ki, hazine bakanlığının kendi kabulüyle bile, kripto paralar, yasadışı işlem hacminin küçük bir yüzdesini oluşturuyor. Yasadışı işlemlerle en çok bağlantı kuran para birimi mi? Cevap: Amerikan Doları.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin