Beş dağıtık pazar yeri Blockchain kullanarak şeffaflığı geliştirmek istiyor
Beş dağıtık pazar yeri Blockchain kullanarak şeffaflığı geliştirmek istiyor

Beş dağıtık pazar yeri Blockchain kullanarak şeffaflığı geliştirmek istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İnternet ilk yaratıldığında, hiç kimse bunun bugün olduğu muazzam platform haline geleceğini düşünmedi. Bugün, internet dünyasında her isteğe hitap eden online perakendeciler var. Şimdiden Blockchain gibi yeni teknolojilere yönelen pazar yerleri bulunuyor. Bu çabaların bir sonucu olarak beş dağıtık pazar yeri Blockchain kullanarak şeffaflığı geliştirmek istiyor.

Sektörde, bir zamanların küçük şirketleri olan  Amazon ve eBay gibi perakendeci devleri bulunuyor. Fakat bu devler, merkezi olmayan pazarların ağırlığı altında parçalanabilir. Eğer devler duruşlarını sürdürmek istiyorsa değişime ayak uydurmak zorunda kalacaklar. Bu da dijital para birimlerinin kullanılmasına izin vermek anlamına gelecek.

Beş dağıtık pazar yeri Blockchain teknolojisi kullanıyor

Giderek gelişen Blockchain teknolojisi sayesinde işletmeler yeni teknolojiyi kullanma ihtiyacı hissedecek. Malları ve hizmetleri transfer etmek için merkezi olmayan bir pazara ihtiyaç duyacaklar. Pek çoğu henüz bu pazar yerlerini duymamış olsa da dünya P2P aracılığıyla mal ve hizmet alışverişi geleceğini kucaklamak için hazır gözüküyor. Beş dağıtık pazar yeri içerisinde hem teknoloji hem de satış tarafında yer alan firmalar bulunuyor.

Origami Network

Eğer Amazon egemenliğini korumak istiyorsa Origami ağına ihtiyaç duyacaktır. Origami Ağı, kullanıcıların kendi bilgilerini gizli tutmasına izin veren açık kaynaklı bir sistemdir. Bu, gizliliğe önem veren ve ne satın aldıklarının bilinmesini istemeyen kullanıcılara hitap edebilir.

Günümüzün devleri, Blockchain teknolojisinin dünyasına atlamaya karar verirse pazarlarını inşa etmelerine yardımcı olacak bir şeye ihtiyaç duyacaklar. Origami, böyle bir görev için kısa bir listede ilk sırada olacak. Origami’nin kapatılamaması veya üçüncü şahıslar tarafından düzenlenmemesi ekstra bir koruma sağlar. Origami ağı, kötü niyetli kişilere kullanıcıların bilgilerini ele geçirme  ihtimali vermez.

Ink Protocol

Teknik olarak Ink Protocol, diğerlerinin malları için merkezi olmayan bir pazar oluşturmasına yardımcı olmak için Origami gibi bir yapı taşı olarak çalışır.

Ink Protocol, çok yönlü olma konusunda güçlü bir üne sahiptir. Kullanıcıların teknolojiyi iş yapılarına entegre etmelerine olanak tanır. Şu anda, 10 milyondan fazla kullanıcısı olan Listia Marketplace dahil olmak üzere Ink Protcol kullanan birkaç şirket bulunuyor.

FundRequest

FundRequest tamamen işlevsel bir pazar olmasına rağmen, değişimin teknoloji tarafını ele alır. Alıcılar, başarılı bir çevrimiçi işi yürütmek için ihtiyaç duyulan arka ofis ile ilgili herhangi bir hizmet talep edebiliyor. FundRequest’in tek dezavantajı, açık kaynak kodlu yazılımların, özel olarak geliştirilmiş olan yazılımlardan daha fazla para kazanmasının zorluğudur.

ModulTrade

ModulTrade, küresel bir topluluğa ve ticaret pazarlarına ulaşmaya çalışan küçük şirketlerin buluşması için tasarlanmıştır. ModulTrade üç aşamada çalışır. İlk olarak, alıcı ve satıcı akıllı bir sözleşmeye girer. Oradan alıcı, istenen mal veya hizmet için parayı uygun hesaba yatırır. Bir sonraki aşama, satıcının satılan ürünleri üretmesi ve onlara göndermesidir. Akıllı sözleşme, tüm süreç boyunca gelişim sekmelerini tutar ve sadece ürün teslim edildikten sonra satıcıya bırakılan fonlardır.

OpenBazaar

OpenBazaar, 50 farklı dijital para birimi alışverişinde bulunan birkaç pazardan biridir. Tüm süre boyunca 30 farklı ülkeden alıcı ve satıcıları satıcıya herhangi bir ekstra ücret ödemeden bağlar. En iyisi, OpenBazaar’ın P2P altyapısı nedeniyle banka hesapları ve kredi kartları gibi standart ödeme şekilleri gerekli değildir.

Gelecek

Teknoloji, merkezi olmayan pazarların Blockchain teknolojisinden yararlanması için var. Şu anda, kripto para birimleri dünyada sadece birkaç kişi tarafından kullanılıyor. Ancak gelecekte dünyanın her yerinden insanların diğer ülkelerden mal ve hizmet satın almalarına olanak veren küresel bir para birimi olacak.

Görebildiğiniz gibi birçok pazar yeri geleceğe yöneliyor. Bu yerler, kitlelerin nihayetinde yeni norm olarak kripto para kabul etmeleri için iyi konumlanmış ve hazır durumdadır. Yani, fiat para birimleri ve dijital para birimleri arasındaki geçiş ancak bir tık uzakta.

bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin