Binance, otomatik yakım programının ilk sonuçları açıklandı: BNB fiyatı nasıl etkilenecek?
Binance, otomatik yakım programının ilk sonuçları açıklandı: BNB fiyatı nasıl etkilenecek?

BEP-95 güncellemesinin ardından 17.000’den fazla BNB yakımı gerçekleşti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum gibi, BNB de BEP-95 yükseltmesinin ardından her işlemde yanıyor. BNB BEP-95 yükseltmesini 30 Kasım tarihinde başlattı. Bu yükseltme ile, doğrulayıcılar tarafından toplanan BNB gaz ücretinin sabit bir oranının her blokta yakılmasının bir sonucu olan BNB yakma mekanizması tanıtıldı.

BEP-95 yükseltmesinin ardından 10.004,200 dolar değerinde yani 17.600 BNB yakımı gerçekleşti. Binance’e göre “BSC topluluğunun aşamalı olarak dağıtılmasıyla birlikte v1.1.5 yükseltmesi, daha fazla BNB yakmak ve tam düğümü hızlandırmak amacıyla BSC’nin ekonomik modeline gerçek zamanlı yazma mekanizmasını tanıtan bir hard fork sürümü olacak.”

Yakma mekanizması kavramı ilk olarak Ethereum tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra aynı fikir Binance’in yerel parası tarafından da takip edildi. ETH ve Binance coin’in ardından 14 Aralık’ta Polygon (MATIC) geliştiricileri de bir ücret yakma mekanizması kuracaklarını açıkladı. Özetleyecek olursak üç ayda bir yakılan kripto paralar toplam arzını azaltır ve onları daha kıt konuma getirir. Dolayısıyla, ekonomik talep ve arz kuralına göre, bir varlığın kıtlığı fiyat artışına sebep olabilir.

BNB şeffaflık için “BNB Otomatik Yakma” işlemi gerçekleştiriyor

Tokenlerin sürekli yanması aynı zamanda tokenleri deflasyonist hale getirir. Şu anda, ETH deflasyonist bir varlık olarak lider konumda yer alıyor. ETH ücretlerinin yükseltilmesinden (EIP-1559) birkaç gün sonra, madencilikten daha fazla ETH yakıldı.

Üç aylık yakma söz konusu olduğunda, BNB 1.335,888 BNB ETH’yi takip ediyor. BNB üç aylık yakma işleminde yaklaşık 639.462,868 USD değerinde yakım gerçekleştirdi. Bununla birlikte, Bugün Binance, Binance coinTopluluğuna daha fazla şeffaflık ve öngörülebilirlik sağlamak için BNB’nin üç aylık yakma işleminin BNB Otomatik Yakma ile değiştirileceğini duyurdu.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin