featured

Belçika Merkez Bankası: Bitcoin tehdit oluşturmuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Belçika Merkez Bankası’ndan Jan Smets, Bitcoin’in para birimi olarak işlenememesinin ana nedeni olarak istikrarsızlığı gerekçe gösterdi..

Bitcoin, gelecekteki küresel para birimi olarak öne sürülmesine rağmen, bazı ülkelerin şüpheleri var, değişimin yasal bir aracı olarak düşünülmesine pek imkan yok gibi duruyor.

Belçika Merkez Bankası’ndan Jan Smets konu hakkında:

“Bitcoin, Euro gibi istikrarlı değil. Blockchain tabanlı dijital nakit yaratmak, faiz oranlarını sıfıra düşürmek için sınırlamamızı azaltabilir.” dedi.

Ayrıca, Bitcoin’in merkezi olmadığı için, merkezî kuruluşların izlediği desteği görmediğini de belirtti. Başbakan, şu an yatırım riskinin düşük olmasına rağmen kripto paraların spekülatif doğası nedeniyle kısa sürede artabileceğini de sözlerine ekledi. Smets, VRT haber yayıncısı arasında kabaca özetlenmiş bir röportajda şunları söylüyor:

“Bitcoin’e para demeye son verelim. Euro’nun aksine, Bitcoin’in merkezi bir banka veya hükümet tarafından ödeme aracı olarak garanti edilmediğinden, Bitcoin para birimi değildir. Şu anda Bitcoin’e yatırım yapmak için küçük riskler olsa bile, finansal istikrar için potansiyel sonuçlar doğuruyor.”

Aracılar Ortadan Kalkar, İşlem Kolaylaşır

Bununla birlikte, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için vizyon ve amaç, merkezi bir varlıktan sorumlu olmasını gerektirmemesi. Kullanıcılar bir sistem kullanır, böylece bankalar gibi aracıları ve bununla birlikte gelen ücretleri ortadan kaldırır.

Ayrıca, geleneksel para birimlerinin aksine, Bitcoin’in yüksek enflasyon riski taşımaması, yalnızca sonsuz sayıda madeni paranın mevcut olmasıdır. Bununla birlikte, para birimleri ile hükümet ve merkez bankaları, algılanan ihtiyaç duyulduğunda daha fazla para basabiliyor olacak.

Kripto para birimlerinin bozucu doğası, merkezi makamların buna karşı olduğu temel nedeni oluşturuyor gibi görünüyor. İnsanlara servetlerine özerklik veriyor ve hükümetler, vatandaşlarının paralarını ve daha sonra da küresel ekonomik yapıyı kontrol edemeyecektir.

Bitconnect

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin