Geçen ay 2 milyar dolarlık Bitcoin hisse senedi satın alındı
Geçen ay 2 milyar dolarlık Bitcoin hisse senedi satın alındı

Beklenen oldu: ProShares, Bitcoin ETF için Salı günü işlemlere başlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto endüstrisi için bir dönüm noktası olan ETF işlemleri sonunda başlıyor. New York Times, haberine göre ProShares, Salı günü Bitcoin ETF işlemlerine start verecek. Sektör için mihenk taşı sayılan ETF, sonunda gerçekleşiyor.

Kripto para tarihinde gelmiş geçmiş en büyük olay olarak tabir edilen ETF’in gerçekleşmesine az bir süre kaldı. New York Times’ın Dealbook bülteninde yaptığı bildiriye göre fon sağlayıcısı ProShares Bitcoin için vadeli işlem yatırım fonunu (ETF) başlatacak. ETF olayı geçtiğimiz hafta oldukça fazla konuşulmuştu. Piyasada sürekli dile getirilmesi Bitcoin’in fiyatına olumlu yansımıştı. Yarın işlemlerin başlamasıyla ne olacağı ise merak konusu.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ETF ile ilgili Cuma günü yeşil ışık yakmıştı. Olaya pozitif bakan SEC, sonunda rengini belli etti.

Yaz ayında ProShares, Bitcoin ETF için başvurusunu yapmıştı. Başvurusu kabul edilen kuruluş, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda Bitcoin’i vadeli işlemler içinde fon başlatabilecek. Yatırımcılar herhangi bir aracı olmadan doğrudan Bitcoin para birimini alabilecek.

Bitcoin ETF, kripto dünyası için bir mihenk taşı

Ekim ayının başından bu yana yükselişini sürdüren Bitcoin için önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son haftalarda Bitcoin ETF sıklıkla gündemi meşgul etmişti. Birçok yatırımcının gözü kulağı SEC tarafından gelecek karardaydı. Sonunda olumlu haber geldi. Amerikalı fon sağlayıcısı ProShares, başvuruda bulunduğu Bitcoin ETF için izin aldı. Konuyla alakalı şirketin CEO’su da açıklamada bulundu. CEO Michael Sapir,

“2021 yılı herkes tarafından dönüm noktası olarak hatırlanacak. Yatırımcılar, Bitcoin’e daha kolay erişim istiyor. Hemen hemen 10 yıldır ABD’de bir Bitcoin ETF başlatmak istiyorduk. Başvurular sürekli SEC tarafından ertelendi ya da reddedilmişti. Ancak artık kabul gördü.”

Konuyla akalı NYSE’nin ürünler başkanı da açıklama yaptı. Douglas Yones, DealBook’a, “Yaşanılan gelişmeler heyecan verici. Ancak bu adım son olmayacak.” Söyleminde bulundu. Yones ve birçok uzman daha birçok kuruluşun ETF onayı alacağını düşünüyor.

nytimes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin