Kripto piyasası 1 trilyon doları aştı! Beklenen kripto rallisi başladı mı?
Kripto piyasası 1 trilyon doları aştı! Beklenen kripto rallisi başladı mı?

Kripto piyasası 1 trilyon doları aştı! Beklenen kripto rallisi başladı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin güçlü bir şekilde toparlanırken kripto piyasası değeri 1 trilyon doları aştı. Coingecko istatistiklerine göre kripto piyasası değeri %9 artışla 1.02 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

BTC

Bitcoin (BTC), 2023’teki yükselişini sürdürdü ve 14 Ocak’ın erken saatlerinde iki aydan uzun bir süre sonra ilk kez 20.000 dolar işaretini aştı.

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi, 17.000 doları aşmadan ve bugüne kadar %23’ün üzerinde büyümeden önce, dar bir aralıkta işlem görüyordu. Yazım sırasında BTC, son 24 saatte %11’lik bir artışın ardından 20.920 dolardan işlem görüyor.

Kripto para hâlâ acımasız bir ayı piyasasının alt sınırına yakın olarak algılansa da, gözlemciler yeni bulunan yükseliş momentumunun fiyatları daha da yükseltmek için yeterli olması gerektiğine inanıyor.

Dijital varlık araştırma şirketi Reflexivity Research’ün kurucu ortağı Will Clemente, mevcut durumu yorumladı:

“Bitcoin, aylardır ilk kez maliyet bazının (gerçekleşen fiyat) üzerinde işlem görüyor. Başka bir deyişle: Piyasadaki risk durumu azalmış görünüyor.”

ETH

Ethereum da yükselişini sürdürüyor ve bu hafta en son Ekim 2021’de görülen seviyeleri geri kazanmak için yükseldi. Ethereum’un yükselişi, Mart ayında yapılması planlanan “Shanghai hard fork” öncesinde geliyor. Diğer nedenlerin yanı sıra yatırımcılar, yükseltmenin blok zincirinde stake ettikleri Ether’in (ETH) kilidini açacağından ve onu aylarca erişilemez hale getireceğinden çok memnun.

SHIB, XRP, ADA

Diğer kripto paralar da bu haftaki ralliden yararlandı ve Coinmarketcap verilerine göre SHIB, XRP ve ADA geçtiğimiz gün sırasıyla yaklaşık %13, %8 ve %12 arttı.

SOL

Solana (SOL), son 24 saatte %41 büyüyen piyasa değeriyle ilk 15 kripto arasında en çok kazanan varlık oldu. SOL’deki destansı artış, Solana Labs’ın iletişim başkanı Austin Federa tarafından Cuma günü ikinci bir doğrulayıcı istemci oluşturduklarını duyurmasının ardından geldi. Federa’ya göre bu, ağı çalıştıran sistemin ikinci kopyası, yani “bir sistem çökerse, devreye girebilecek ikinci bir sistem var” anlamına geliyor.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin