beenode
BeeNode: Kripto para birimlerini bir ödeme aracı olarak düşünmek

BeeNode: Kripto para birimlerini bir ödeme aracı olarak düşünmek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İnsanların tamamı, paranın neden bugün kullandığımız biçimde olduğunu net bir şekilde bilmezler. Paranın neden bir ödeme aracı olarak oluşturulduğu ve insanların neden parayı kullanmaya zorlandığı da merak edilen başka konulardır. Son zamanlarda hakkında düşünülen bir konu daha var. O da Kripto paralar ödeme aracı rolüne uygun mu? İsterseniz bu konuyu beraber tartışalım.

Bugün hepimizin bildiği para, deniz kabuğu, samur kürk ya da işlenmemiş elmaslardan ne kadar farklıdır? Dünya üzerinde herhangi bir şeyi para ile takas edebilirsiniz. Diğer yandan kabuklar belki bazı Hint kabilelerinde işinize yarayabilir. Kısaca para, günümüz dünya düzeninde ihtiyaçlarımızı karşılayacak olan en kullanışlı araçtır.

Bir gerçek var ki herkesin paraya ihtiyacı var. Bir an ilkel bir toplulukta yaşadığınızı ve çalıştığınızı düşünün. Mesleğiniz hayvan derisi yüzme ve derilerin hazırlanması olsun. Bir bota ihtiyaç duyduğunuzda, toplulukta bot yapmakla görevli kişiye gidersiniz. Hazırladığınız derilerden başka elinizde hiç bir şey yok. Aynı zamanda başka hiçbir şey üretmiyorsunuz. Ayrıca tekne ustasının ya deriye ihtiyacı yoksa? O zaman elinizdeki mallar tekne ustasının ihtiyacı olan bir şey ile değiştirmeniz gerekecek ki ihtiyacınız olan tekneyi alın. Bu şekilde değişim yapan birçok takas pazarı olsa da para, bunların sayılarının asgari seviyelere düşmesine neden olur.

Haçlılar ve bankacılık

Çok az insan, tapınak şövalyelerinin büyük bir etkiye sahip olduğunu ve Fransa kralının bile imrendiği eşi benzeri görülmemiş bir servet edindiğini biliyor. Daha basit anlatmak gerekirse, Tapınakçılar o dönemde çek benzeri bazı evraklar kullanarak aslında bankacılığın temellerini attılar. Tabii ki, bugün İngiltere’de veya ABD’de kullanılan çek formunda değil. Ancak prensipte tamamen aynıydı.

Avrupa’dan Filistin’e ve diğer Orta Doğu ülkelerine düzenlenen Haçlı Seferleri sırasında sayısız karavanlarla çok çeşitli mallar toplanmışlardı. Fakat o dönemde yaşanan savaş nedeniyle mallar güvende değildi. Neredeyse Orta Doğu’nun ana şehirlerini tamamen kontrol eden ve Fransa’da temsilciliğe sahip olan haçlılar, nihayetinde aşağıda bahsettiğimiz onları zengin eden şemayı oluşturdular.

Birisi Fransa’dan veya başka bir Avrupa ülkesinden orta Doğu’ya altın göndermek zorunda olduğunda tapınak şövalyelerine giderek altını verirdi. Ancak altının oralara kadar taşınması o günün şartlarında çok zor olduğundan Filistin’deki ya da çevresindeki temsilciler aldıkları altın miktarı ve kime teslim edileceği hakkında bilgilendirilirdi. Böylece tapınak şövalyeleri orada kazandıkları ganimetleri Avrupa’ya taşımadan Avrupa’daki birinin Orta Doğu Ticaretini finanse ederek altına sahip oluyorlardı. Bu sundukları hizmetler ise Tapınakçıların inanılmaz derecede zengin olmalarını sağlayan komisyon ücretleri kazanmalarını sağladı.

Bu tarihi bilgiden iki önemli gerçeğe ulaşmak mümkün. İlk olarak, bankalar para transferi veya bankacılık işlemi yapan insanlardan bazen uluslar arası bazen de banka içi işlemler ile komisyon adı altında gelir elde ederler. Bugün günümüzde bankaların aldıkları bu ücret ve komisyonlar tarihte tapınak şövalyelerinin kazançlarına benzemektedir.

İkincisi, sistemler, girişimcilerin hayatı kolaylaştırma ve ticareti hızlandırması konusunda her zaman etkili olmuştur.

BeeNode, kripto paraların gerçek bir ödeme aracı olması misyonuna sahip

Kripto para BeeNode, tüm ekosistem ile birlikte küresel İnternet Ticareti, Fiat para birimlerinin kripto para birimlerine değiş tokuşunu ve tam tersini, madencilikten elde edilen sabit bir gelirin yanı sıra kripto paralara yatırım yapma ve bu yatırımdan menkul kıymetler piyasasında elde edilemeyen geliri elde etme fırsatı oluşturmayı planlıyor.

Kripto paralar, küresel para birimi olabilir

Kripto paralar muazzam bir potansiyele sahip. Bugün artık ticaretin gerçek dünyadan internet ortamına doğru kaydığı açık şekilde görülüyor. İnternetin ülkeler gibi sınırları yok, yani bu herhangi bir devletin parasının birleşik ve evrensel olarak bilinen online işlemlerde dikkate alınmayacağı anlamına gelebilir.  Evet, elbette, bugün online mağazalarda dolar ile ödeme yapabilirsiniz. Ancak bu şu an için geçerli olup, gelecekte sistemlerin değişmesinden ötürü geçerli olmayabilir.

Kripto para birimleri İnternet’in bir ürünü olduğundan, internet işlemlerinin ödeme şeklinin de kripto paralar olması daha uygundur. Fakat şimdiye kadar ortaya konulan kripto para projeleri genelde çeşitli borsalarda spekülasyon amaçlı para oluşturma çabasına girdiler. Bu yüzden kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılması için gayret gösteren projeler hep azınlıkta kaldı.

Kripto para birimlerinin bir ödeme aracı olarak popülerleşmesine odaklanan BeeNode, insanların satın alımlarında kripto para yardımı ile ödeme yapmak istedikleri koşulları ve mağazaların ödeme için kripto para kabul etmelerini sağlamayı amaçlıyor. Bu elbette ki organik bir süreç olmalı. Hiç kimse herhangi bir coin ödeme yapmaya zorlanamaz veya küresel ölçekte bir talebi de yapay olarak artıramazsınız.

BeeNode ekibi, öngörülebilir bir gelecekte dünyanın dört bir yanında bunu gerçekleştirmek için çalışıyor. Amaçları, 2 – 3 yıl içinde karmaşık elektronik cihazlardan tutunda bir kazağa kadar birçok ürünü kripto para ile satın almayı mümkün hale getirmek.

BeeNode

Web sitesiTwitter Reddit Telegram Facebook Discord

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin