BDDK'dan digital para izni!
BDDK'dan digital para izni!

Sıcak Gelişme: BDDK’dan, Akbank’a digital para hizmetleri sunma izni!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ocak ayında Akbank, kendi dijital para ve ödeme hizmetleri şirketi olan AkÖde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş’yi kurdu. Bugün yayınlanan bir karar ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından, Aköde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ’nin elektronik para kuruluşu olarak faaliyet göstermesine ve Akbank’tan danışmanlık hizmeti almasına izin verildi.

BDDK’dan digital para izni!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK’nın kurul kararına göre, Akbank’ın iştiraki olan AkÖde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş’ye ödeme hizmetlerini sunmak ve elektronik para ihraç etmek üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni verildi.

BBDK Kurulu ayrıca, Akbank TAŞ’nin de AkÖde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş’ye pazarlama ve satış sonrası desteği, çağrı merkezi operasyonları ve suistimal operasyonlarının yönetimi konularında destek ve danışmanlık hizmeti sağlamasına da karar verdi. Akbank’ın aynı zamanda Ripple ile iş birliği içinde olduğu da biliniyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin