BDDK, bankaları kripto para kredileri için uyardı!

BDDK, bankaları kripto para kredileri için uyardı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kripto paralarla ilgili bankalara bir yazı gönderdi. Gönderilen yazıda kripto para kredileri vurgu dikkat çekti. BDDK, kripto paralar için kredilerin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Ülkemizde 2021 yılı itibarıyla kripto varlıklara olan ilgi arttı. Yılbaşından bu yana kripto dünyasına yeni kullanıcılar dahil oluyor. Gitgide artan bir talebin olması devlet tarafından yeni kararların gelmesinin yolunu açıyor. Hatırlayacağınız üzere Türkiye ilk olarak kripto varlıklarıyla mal/hizmet alım ve satımı yasaklamıştı. 2021 yılında alınan kararla beraber kullanıcılar kripto varlıkları sadece yatırım amaçlı kullanabiliyor.

Alım ve satım için gelen yasak sonrası vergi konusu piyasayı meşgul etmişti. Dünyanın pek çok ülkesinde de kripto paralar için düzenlemeler son zamanlarda sıklıkla konuşuldu. Türkiye’de de vergi noktasında çalışmaların halen sürdüğü biliniyor.

BDDK, kripto para kredileri için bankaların hassas davranması gerektiğini düşünüyor

Önemli ölçüde risk teşkil eden kripto varlıkların kredi yöntemiyle tercih edilmesini BDDK istemiyor. Yatırımcılar için kripto varlıklar diğer yatırım araçlarına göre daha riskli sınıfta yer alıyor. Aynı zamanda kripto dünyasına yeni giriş yapmış kişilerin tüm birikimiyle girmesi riski daha da yukarı taşıyor. Kripto para kredileri kullanımı riski daha da artırıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, risk olarak gördüğü kripto varlıklar konusunda bankalara telkinde bulundu. BDDK, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği’ne yazılı uyarıda bulundu. “Bireysel ve tüzel müşteriler için verilen kredilerin mevduat hesapları da dahil kripto varlıkların sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemlerde azami hassasiyet gösterilmesi gerektiği” yazının içeriği oldu.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin