bctr
Blockchain Türkiye Platformu Blockchain kuluçka merkezi için düğmeye basıyor

Blockchain Türkiye Platformu Blockchain kuluçka merkezi için düğmeye basıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz gün Bloomberg HT’de yayınlanan Finansal Teknoloji programına katılan Blockchain Türkiye Platformu kurucularından Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, Blockhain hakkındaki görüşlerini aktarırken Türkiye Blockchain Platformu’nun (BCTR) yakın gelecekti planlarından da bahsettiler.

Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) üye sayısını 33’e yükseltti

Haziran ayında faaliyetlerine başlayan Blockchain Türkiye Platformu (BCTR), bu kısa süre zarfında oldukça uzun yol kat ederek, üye sayısını 33’e kadar çıkardı. Türkiye’de Blockchain teknolojisinin gelişimi için aktif çalışmalarına devam eden platformun yakın zamanda önemli işlere imza atması bekleniyor.

Blockchain kuluçka merkezi ile kurumların beraber çalışması hedefleniyor

En son gelişme olarak programda konuşan TBV başkanı Faruk Eczacıbaşı ve BKM Genel müdürü Soner Canko, yakın zamanda BCTR bünyesinde bir Blockchain kuluçka merkezi kurulacağı haberini verdiler.

Programda konuşan Canko konuyla ilgili şunları söyledi:

Bu alanda somut bir katkı sağlamak adına ne yapabiliriz diye düşünürken ortak bir çalışma alanı olacak olan kuluçka merkezi oluşturmayı düşündük. Üye sayımızı ne kadar çok artırırsak ve ne kadar çok fon çok toplarsak bu amacımıza o kadar çabuk ulaşabiliriz. Çünkü platformda imece usulü çalışıyoruz.

Blockchain teknolojisinin yaklaşık 10 yıllık bir geçmişi olduğunu dile getiren Faruk Eczacıbaşı ise son birkaç yılda daha çok tanınmaya başlandığını söylüyor. Henüz Blockchain altyapısının oturmadığına dem vuran Eczacıbaşı şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle kurumların ortak çalışma yapabileceği bir altyapı kurulmalı. BCTR’nin kuruluş amacı da bunu içeriyor. Platform bir kâr amacı gütmemek ile birlikte kişilerin ve kurumların birlikte hareket etmesi, yeniliklerden haberdar olması için bir yapı oluşturma gereğini hissederek bu yola çıktık.

bloomberg HT

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin