featured

BCH yatırımcıları, piyasa bu haldeyken kâr etmenin bir yolunu arıyorlar! Peki bu mümkün mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Cash (BCH), 30 Nisan’da bir yukarı kanaldan çıkmasının ardından son altı hafta içinde ağır satış hareketlerine maruz kaldı. Fiyat, o zamandan beri çoğunlukla Bollinger Bantları’nın (BB) alt bandının yakınında seyrediyor.

İki aylık trend çizgisi desteğinin altında kesin bir kapanış yapılması durumunda uzun bir geri çekilme için kapılar açılacaktır. 148 dolar seviyesinin altındaki herhangi bir kapanış, yakın vadede yükseliş canlanma şansını geciktirecektir. BCH son 24 saatte %7,75 oranında bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 151,9 dolar civarından işlem görüyor.

BCH 1 günlük fiyat grafiği analizi

Piyasada yatırımcılar arasındaki toplu korku hissi göz önüne alındığında, BCH satıcılarının dayanacak daha taze zeminler bulması nispeten basit oldu. Nisan ayında 362 dolarlık bölgeden bir geri dönüş, günlük zaman diliminde iki aylık bir trend çizgisi desteğine işaret etti.

BCH grafik

O zamandan beri, altcoin istikrarlı bir şekilde düşüyor. Daha geniş tasfiyeler, BCH token’ını bu yazının yazıldığı sıralarda 27 ayın en düşük seviyesine çekti.

Bollinger Bantları’nın alt ve üst bantları zıt yönlere bakarken, ayılar önümüzdeki günlerde yüksek volatilite aşaması için baskı yapmaya çalışabilirler. İşlem hacimleri düşüş aşamasında olduğundan, eğilim henüz zorlayıcı bir şekil almadı.

148 dolarda bulunan destek noktasının altındaki herhangi bir kapanış, altcoin’i 136 dolar seviyesine doğru daha da aşağı çekebilir. Bu yüzden boğalar muhtemelen çok yıllık düşük seviyeleri için satış baskısına karşı koymayı hedefleyecektir. Kısa vadeli bir yükseliş canlanması, Bollinger Bantları’nın aşağı doğru bakan temel çizgisi dolayısıyla muhtemelen kısa ömürlü olacaktır.

Teknik göstergeler

Son üç gün içinde düşüş eğilimindeki RSI, aşırı satım bölgesine dalmak için 38 endeksinde bulunan direnç noktasını kırdı. Olası bir geri dönüş, grafikteki herhangi bir düzeltmeyi geciktirebilir.

MACD hatlarının yaklaşık üç hafta sonra düşüş eğilimi göstermesiyle birlikte satış baskısı yeniden canlandı. Alıcıların, bir avantaj talep etmek için MACD çizgileri ile sıfır işareti arasındaki boşluğu doldurması gerekiyor.

Sonuç olarak

Altcoin, tek taraflı bir düşüş yapısı sergiledi. İki aylık trend çizgisi desteğinin altında güçlü bir kırılma, fiyat kaybını destekleyecektir. 148 dolar seviyesinin altında bir kapanış yaşanması durumunda daha düşük seviyelere giden yol açılabilir.

Ancak RSI’daki aşırı satım sinyalleri ile alıcılar, kısa vadeli satış baskısına karşı koyabilirler.

Ayrıca BCH, piyasa lideri olan Bitcoin ile %47 oranında 30 günlük bir korelasyon paylaşıyor. Bu nedenle Bitcoin’in hareketini izlemek, yatırım yaparken doğru bir karar vermek için oldukça önemli olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin