Bazı borsalar, gas ücretleri yeni zirvelere çıkarken geçici olarak Ether çekimlerini durduruyor
Bazı borsalar, gas ücretleri yeni zirvelere çıkarken geçici olarak Ether çekimlerini durduruyor

Bazı borsalar, gas ücretleri yeni zirvelere çıkarken geçici olarak Ether çekimlerini durduruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ortalama gas ücretleri, 3 Şubat’ta işlem başına tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 17,5 $ ‘a ulaştı ve bazı borsaların Ether ve ERC-20 para çekme işlemlerini durdurmasını tetikledi.

Japon kripto para borsası Liquid, altcoin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken Ether (ETH) para çekme işlemlerini geçici olarak devre dışı bıraktı.

4 Şubat’ta yapılan bir duyuruya göre, Liquid, işlem maliyetlerindeki veya gas ücretlerindeki büyük artış nedeniyle ETH ve bazı ERC-20 tokenleri için para çekme işlemlerini durdurdu. Duyuruda “Gas ücretleri normal seviyelere döndüğünde hizmete devam edilecek. Diğer tüm kripto para birimleri normal şekilde çalışıyor ” şeklinde bir açıklama vardı.

4 Şubat’ta ETH fiyatı, geçtiğimiz yedi gün içinde yaklaşık % 20’lik bir artışla 1.600 doların üzerinde bir yükseliş daha gösterdi. Artan fiyat, işlem maliyetlerini istikrarlı bir şekilde yükselterek yeni tarihi yükseklere ulaştı.

YCharts’tan alınan verilere göre, gas ücretleri 3 Şubat’ta işlem başına ortalama 17,5 dolara ulaştı.

Ethereum Ortalama İşlem Ücreti. Kaynak: YCharts

Daha önce bildirildiği gibi, gas ücretleri, Ethereum’un 1.400 doların üzerindeki önceki rekorunu kırdığı Ocak 2021’in başlarında önemli bir büyüme görmeye başladı.

Gas ücretlerindeki en son artış, bir dizi merkezi olmayan finans projesinde büyük bir etki yarattı ve bazı DeFi işlem ücretleri 1.000 $ ‘ın üzerine çıktı. Uniswap ve SushiSwap gibi büyük merkezi olmayan borsalardaki ücretler, 40 ila 75 dolar arasında anormal seviyelere yükseldi. Daha düşük ücretler arayan DeFi kullanıcılarının Flamingo gibi Ethereum alternatiflerine yöneldiği bildirildi.

Ethereum tabanlı sentetik varlık ihraç platformu Synthetix’in kurucusu Kain Warwick, artan ETH ücretlerinin işlem hacimlerini daha da artıracağına olan güvenini ifade etti:

Açıkçası, ücretler tarafından sübvanse edilmediğinde kullanıcı davranışının ne olduğunu görmemiz gerekiyor, tx hacminin yalnızca buradan artacağından kuvvetle şüpheleniyorum. Şu anda çok fazla bir şey yapamazsınız ama oturup darphane düğmesini ezebilirsiniz.

Yayınlanma zamanında, Ether işlem hacimleri 28 Ocak’ta 37 milyar dolardan 44 milyar dolara ulaştı. İkinci en büyük kripto para birimi, son 24 saatte % 6,3 artışla 1.639 dolardan işlem görüyordu.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin