Bakkt CEO'su, Senato'ya atandı.
Bakkt CEO'su, Senato'ya atandı.

Batı Virginia senato seçimlerinde Blockchain kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Batı Virginia, Blockchain teknolojisiyle ile 8 Mayıs’da gerçekleşecek senato seçimlerinde askerlerin güven içinde oy kullanmasını hedefliyor.

Batı Virginia Dışişleri Bakanı Mac Warner Perşembe günü yaptığı açıklamada, pilot uygulamanın Batı Virginia’daki 8 Mayıs’da gerçekleşecek senato seçimlerinde Harrison ve Monongalia ilçelerinde görevlendirilecek askeri personel üzerinde deneneceğini açıkladı.

Uygulamanın, görevi başında olup rahatça oy veremeyen kişilerin oylarını kullanmaları için daha güvenli ve anonim bir yöntem sunduğu söylenmekte. Pilot projenin whitepaper’ına göre, Voatz teknolojik destek verecek. Online perakende devi Overstock.com’un yan kuruluşu olan Medici Ventures ise oylama teknolojisi startupı için 2.2 milyon dolarlık bir ödünç para verecek.

Batı Virginia Blockchain teknolojisini farklı hükümet hizmetlerinde de kullanmak istiyor

Warner’a göre bu proje, seçmenlerin ordudaki mevcut hantal sistem yüzünden karşılaştığı teknolojik engellerin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Whitepaper’de şu bilgiler göze çarptı:

“Daha önce yurtdışında olan askeri seçmenlere sunulan oy sistemleri anonimleştirmeyi pek beceremedi. Birçok askeri seçmen, postayla veya faksla oy pusulalarının zamanında ulaşamamasından endişe duyuyorlardı veya sayılmayacaklarını düşünüyorlardı. Yeni mobil oylama sistemi bu endişeleri bitirecek.”

Warner projenin başarılı olduğu kanıtlanırsa, planının 2018 genel seçimlerinde eyaletin 55 ilçesinde bu sistemi uygulamak olduğunu belirtti.

Bu proje ile farklı hükümet hizmetlerinde Blockchain teknolojisini benimseme yollarını araştırmak için özel bir çalışma grubu kurmayı amaçlayan Batı Virginia Temsilciler Meclisi’nin, bu konudaki yasama çabaları ile de örtüşüyor.

Coindesk

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin