Başkan Trump Beyaz Saray’a dönerken Bitcoin ve kripto para piyasası nasıl etkilendi?
Başkan Trump Beyaz Saray’a dönerken Bitcoin ve kripto para piyasası nasıl etkilendi?

Başkan Trump Beyaz Saray’a dönerken Bitcoin ve kripto para piyasası nasıl etkilendi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Başkanı Donald Trump, COVID-19 tedavisi gördüğü tıp merkezinden ayrıldı ve Beyaz Saray’a döndü. Bitcoin 10 bin 750 dolar seviyesine gelerek Wall Street’in kazançlarını ve işlemlerini takip etti.

Son 24 saat içinde Bitcoin kademeli olarak değer kazanmaya devam etti ve şu anda 10 bin 750 dolar seviyesinden işlem görüyor. Fiyat artışı, ABD Başkanı Trump’ın Beyaz Saray’a döndüğü haberinin ardından dünkü ticaret seansında Wall Street’te kaydedilen etkileyici kazançların ardından geldi.

Bitcoin hisse senetlerini takip ediyor

Bitcoin, ABD Başkanı Donald Trump’ın hastaneden çıkacağı haberinin ardından 10 bin 750 dolara dokundu. Varlık kısa bir süre sonra değer kaybetti, ancak Wall Street’teki iyimserliğin ardından son 24 saat içinde tekrar yükselmeye başladı.

Başkan Trump gerçekten de Pazartesi günü Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden ayrıldı ve hala COVID-19 virüsü taşımasına rağmen maskesini çıkardığı Beyaz Saray’a döndü. CNBC ve diğer geleneksel medya bunu “umursamaz bir gidişat” olarak sınıflandırmasına rağmen, borsalar anında kazançlarla tepki gösterdi.

Wall Street dünkü ticaret seansını artışla kapattı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması %1.7, S&P 500 %1.8 ve Nasdaq Composite %2.3 artış gerçekleştirdi.

Wall Street ile geç saatlerde Bitcoin’in artan korelasyonunun kripto para birimini de etkilediği görülüyor. 10 bin 620 $’a hızlı bir düşüşün ardından, BTC yükseldi ve 10 bin 800 $ seviyesine geldi. O zamandan beri hafif bir geri çekilme olsa bile, BTC hala 10 bin 750 $’ın üzerinde.

BTCUSD. Source: TradingVIew

Önde gelen altcoinler sakin kaldı

Önde gelen altcoinler, 24 saatlik bir ölçekte nispeten durgun kaldı. Ethereum %0,5’in altında bir artış gösterdi ve 355 $ civarında işlem görüyor. Bitcoin Cash %0,5, Chainlink % 0,2, Crypto.com Coin %0,5 ve Litecoin % 0,3 artış gösterdi.

Ripple, daha etkileyici kazançlara sahip tek istisnai koin durumunda  XRP %3’ün üzerinde arttı ve 0,26 dolara yaklaştı.

Buna karşılık, Binance Coin ve Polkadot  %1,5 düşüş gösterdiiler. BNB 28,5 dolara gerilerken, DOT 4,1 dolardan işlem görüyor.

Cryptocurrency Market Overview. Source: coin360.com

Diğer altcoinlere bakınca Zcash, %7,5 artış ile önemli bir artış gerçekleştirdi. Monero %6,1 Quant ise %5 değer kazandı.

Bununla birlikte, grafikte birkaç çift haneli düşüş de söz konusu. Birkaç gün süren dikkate değer pump hareketinin ardından, PumaPay bugün %90 düştü. Bunu %13 düşüşle Uniswap ardından Synthetix Network Token %12 ve HedgeTrade %10’luk düşüşlerle takip ediyor.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin