Faiz kararından sonra FED Başkanı Powell neler söyledi?

Başkan Powell’ın açıklamaları kripto piyasasına can verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fed Başkanı Jerome Powell’ın merakla beklenen açıklamaları dün geldi. Kasım ayının sonunda gelen konuşmaları tüm piyasalar olumlu karşıladı. Fed Başkanı, aralık ayında daha küçük faiz artırımlarının başlayabileceğini söyledi.

Enflasyonun geçen aya göre düşüş gelmesiyle beraber Fed’in nasıl bir yol izleyeceği konusunda ön fikir oluşmuştu. Dün de başkanın faiz hızında azalma yaşanabileceği mesajlarının gelmesi bir anda piyasalarda olumlu hava oluşturdu.

Geleneksel piyasalarda fiyatlanmalar yaşandı. Asıl fiyatlanma ise kripto paralarda oluştu. Bitcoin, açıklamarlın ardından aylık ve günlük kapanışı 17.000 doların üzerinde yaptı.

Powell, faiz artışında düşüşe gideceğinin sinyalini verdi

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü Brookings performansında ekonomik görünüm, yerleşim ve mülk sahipliği hakkında konuştu. Powell ilk konuşmasında okumanın yüksek olduğunu kabul etti.

Powell ayrıca, çalıştırmanın gerçekten ortadan kaldırılmasından kaçınmak için önemli ölçüde daha fazla kanıt gerektiğini söyledi. Fiyat istikrarını yeniden sağlamak için gidilecek çok yolun olduğunu da sözlerine ekledi. 

Powell, geçtiğimiz yıl boyunca uyguladığı sıkı politikaya ve yavaş ilerlemesine rağmen, elde etmeyi elden bırakma konusunda hala bir işaret olmadığını söyledi. Etkinlik sırasında, “Enflasyonu kısaltma konusunda net bir ilerleme görmedik” dedi. Powell, orantılarımızın tam olarak yaşadıklarının henüz hissedilmediğini söyleyerek son olarak şunları ekledi:

“Tarih, erken gevşetme politikasına karşı uyarıda bulunuyor. Enflasyon çok yüksek olmaya devam ediyor. Zam düzenlemeleri yumuşatma zamanı Aralık ayında gelebilir.”

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin