Başkan Biden FinCEN'in önerilen kripto cüzdanı düzenlemelerini dondurdu
Başkan Biden FinCEN'in önerilen kripto cüzdanı düzenlemelerini dondurdu

Başkan Biden FinCEN’in önerilen kripto cüzdanı düzenlemelerini dondurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Başkan Joe Biden, kripto endüstrisi için zararlı olan önerilen FinCEN kuralları da dahil olmak üzere tüm düzenleyici süreçleri dondurdu.

Kripto alanı için olumlu

Başkan Biden, FinCEN’in önerdiği kripto cüzdan düzenlemelerini dondurdu

Başkan Joe Biden’ın göreve geldiği ilk gün yaptığı ilk eylemlerden biri, eski Hazine Bakanı Steven Mnuchin tarafından önerilen tartışmalı kendi kendine barındırılan kripto cüzdanı düzenlemeleri de dahil olmak üzere Federal düzenleyici süreci dondurmak oldu.

Duyuru, Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) dahil çeşitli federal kurumların başkanları için bir Beyaz Saray muhtırasında geldi. Duyuru, kripto cüzdanı teklifini belirtmiyor, ancak duyurunun tarihinden itibaren 60 gün boyunca geçerli olmak üzere, gözden geçirmeyi bekleyen tüm ajans kural koyma işlemlerine genel bir dondurma koyuyor.

Kripto endüstrisi uzmanları bu hareketi olumlu karşıladılar:

“Çok mücadele ettik ve nefes alma ve sıfırlama hakkını kazandık. Janet Yellen, Steve Mnuchin değil. Ben iyimserim.”

Düzenleme ne getiriyor?

Kendi kendine barındırılan cüzdan teklifi 18 Aralık’ta eski ABD Hazine Bakanı Mnuchin yönetiminde FinCEN tarafından yapıldı. Yasa geçerse, bankaların ve para hizmeti işletmelerinin rapor sunması, kayıt tutması ve özel kripto para birimi cüzdanlarına ve bu cüzdanlardan işlem yapan müşterilerin kimliğini doğrulamaları gerekiyor.

Teklif, finans hizmetleri firması Square CEO’su Jack Dorsey de dahil olmak üzere endüstri liderleri tarafından büyük ölçüde eleştirildi ve bugün nakit para için gerekli olmadığı gibi kripto para birimi için karşı tarafın adı ve adres tahsilatının da gerekli olmaması gerektiğini söyledi.

Eleştirmenler, akıllı sözleşmelerin isim veya adres bilgisi içermemesi nedeniyle birçok projenin uyum sağlamasının teknik olarak imkansız olacağını da belirtti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin