Top 4 kripto paraya genel bakış: Ayılar mücadelede önde gözüküyor
Top 4 kripto paraya genel bakış: Ayılar mücadelede önde gözüküyor

Başarılı kripto para ticareti için en iyi göstergeler ve sinyaller

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para ticareti, bir gecede milyarderler ve fakirler ortaya çıkardı. Kazanan olmak için tek yapmanız gereken, pazarın doğru hızla dolaşması ve kripto para birimi ticaretinizi zenginliklere doğru götürmektir.

Talihsiz gerçek şu ki, yapmak göründüğünden daha zor. Evet, kripto para piyasası, göz açıp kapayıncaya kadar büyük miktarda zenginlik oluşturan büyük hamleler yapar, ancak bu oynaklık iki ucu keskin bir kılıçtır. Yanlış yönde ya da yanlış zamanda yapılan bir salıncak, en acımasız yatırımcıları bile yok edebilir. Bu yüzden oyunun önünde olabilmek için en iyiyi ve kripto için göstergeleri ve sinyalleri kullanmanız gerekir.

Madeni para

Kripto para piyasası için kullanmanız gereken en önemli göstergeler

Japon şamdanlar

Kullandığınız grafikler sahip olduğunuz bir numaralı araçtır. Fiyat grafiğine bakmanın birçok yolu var, ancak en iyisi Japon şamdanlar. Şamdanlar, sayfadan çıkan fiyatlara iki boyutlu bir görünüm verir. Mumlar, Açık-Yüksek-Düşük-Yakın bir grafiğin bile sağlayabileceğinden çok daha fazla bilgi verir. Ticaret için hile varsa mümkün olduğunca erken uyarı olur, ya da bir kayma olacaksa genellikle ilk belirtisidir.

Momentum Göstergeleri

Kesinlikle iyi bir momentum göstergesi kullanmanız gerekecek. Hareketli ortalama yakınsama sapma göstergesi olan MACD gibi momentum göstergeleri, fiyatların hareket ettiği hızı izlemekte. Hareket halindeki bir nesnenin hareket halinde kalma eğiliminde olduğu düşüncesi, fiziksel dünya ile olduğu kadar fiyat eylemiyle de ilgilidir. Fiyatlar ivme kazanırken, pazara daha fazla insanın girip yeni para getirdiğinin bir işareti. İnsanlar pazara girerken ve yeni para getirirken, fiyatların son trendlere paralel olarak artmaya devam edeceğinden emin olabilirsiniz.

Stokastik Osilatör

Stokastik osilatör, momentumu izlemek için kullanabileceğiniz başka bir araçtır, ancak başka amaçları da vardır. Stokastik osilatör kaos ve rastgelelik prensiplerine dayanır ve antik Yunanca kelimesini ‘tahmin’ olarak adlandırır. Stokastik, pazar amaçsızca hareket ettiğinde ve trend olmadığında kendi içine girer. Stokastik osilatör zaman içindeki rasgeleliği izler ve fiyatlardaki daha büyük, işlem görebilecek hamlelerin ne zaman başlayacağını tahmin edebilir.

Tradingview tarafından grafik

TradingView tarafından Grafik

Göreceli Güç Göstergesi

Göreceli güç göstergesi veya RSI, hem MACD hem de stokastik için benzer sinyaller verebilen başka bir osilatördür. Bununla birlikte, bu araçların her birinin gücünü hafife almayın; her biri kripto para birimi piyasasına benzersiz bir görünüm sağlar. RSI, aşırı alım ve aşırı satım koşullarını değerlendirmek için en iyi şekilde kullanılır. Aşırı alım ve aşırı satış seviyeleri, düzeltmenin beklenebileceği fiyat seviyeleridir. Mesela BTC fiyatı yükseliyor ve yeni bir seviyeye geliyorsa RSI aşırı alımın iyi bir zaman olmadığını gösterir, düzeltmeyi ve RSI’nin nötr aralığına geri dönmesini bekleyin.

Destek ve Direnç Hedefleri

Destek ve direnç hedefleri, bir kripto para biriminin fiyatının durmasını veya tersine dönmesini bekleyebileceğiniz fiyat seviyeleridir. Ayrıca, ticaret sinyallerini bulabilecekleri harika seviyelerdir. Direncin üstündeki veya desteğin altındaki bir hareket, boğaların aşırı güçlü ayıları taşıdığını ya da aşırı güçlü boğaları taşıdığını ve trendin devam ettiğini gösteriyor. Destek ve direnç hedefleri birçok yoldan elde edilebilir, ancak en kolay, en basit ve en güvenilir olan önceki en yüksek ve en düşük değerlerde. Tek yapmanız gereken bu fiyat zirvelerinden yatay çizgiler çizmek. Fiyat bu seviyelerden birine yaklaştığında veya ona dokunduğunda, güvenilir işlem sinyalleri bulmak için iyi bir zaman.

Fibonacci Retracements

Kripto para birimi piyasası tamamen teknik ve çok genç. Özellikle büyük hareketler veya yeni yüksek / düşük seviyeler oluştuktan sonra, destek veya direnç için iyi, sağlam hedefler bulmak bazen zor olabilir. Fibonacci Retracements, bu seviyeleri bulmak için mükemmel bir araçtır ve kripto piyasası trend gösterdiği her an kullanılabilir. Araç bir ralli veya düşüşü ölçer ve ardından Fibonacci Dizisini ve Altın Oranı temel alarak hedef fiyat seviyelerine böler.

Grafik

Tradingview tarafından grafik

Kripto ticareti için en iyi sinyallere nasıl ulaşabilirim

Kripto ticareti için en iyi sinyalleri bulmak amacıyla tüm sinyalleri bir arada kullanmanız gerekir. Sinyallerin yakınsaması, iki veya daha fazla göstergenin veya analiz yönteminin hemfikir olduğu durumdur. Örneğin, grafiğinizde büyük bir mum ortaya çıkarsa ve MACD ve stokastik yükseliş geçitleri gösterirken RSI yükselir ve direnç aralığını aşarsa menzili düşüktür, yani sinyallerin güçlü bir yakınsaması vardır. Bu tür bir olay, kripto para birimi piyasasında bulabileceğiniz en güçlü sinyal ve kâr elde etmekten emin olacağınızla ilgilidir.

U.Today/

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin