“Dünya Stabilcoin Birliği” İsviçre’de kuruldu
“Dünya Stabilcoin Birliği” İsviçre’de kuruldu

Barry Eichengreen: “Stablecoinler sadece efsane!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Berkeley ekonomi profesörü ve Uluslararası Para Fonu’nun eski danışmanı Barry Eichengreen, stablecoinleri eleştiren bir makale yayınladı. İstikrarlarının bir efsane olduğunu ve sadece kripto para politikasında yeterli tecrübeye sahip olmayanların buna inanacağını iddia etti

Barry Eichengreen: “Stablecoin teminatları gerçekleri yansıtmıyor.”

Eichengreen’e göre, Tether (USDT) ve Gemini Doları (GUSD) gibi stablecoinler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin eksik olduğu fiyat istikrarını sağlamak için bire bir ABD Dolarına sabitlenmiştir. Bu uçuculuk eksikliğinin, hesapların yanı sıra değer depoları olarak güvenilirliğini garanti etmesi gerekiyor. Eichengreen, bu istikrarın olduğu gibi garanti edilemeyeceğine inanıyor. Öncelikle, Tether gibi tam olarak teminatlandırılmış stablecoinler için projenin dolaşımdaki her tokeni eşitlemek zorunda ancak sahip olduğu iddia edilen dolar mevduatları olmayabilir.

Ayrıca, normal bir dolara kıyasla dolar cinsinden sabit bir kur,  istikrarlı borçlara yapılan yatırımın o kadar çekici olmadığı anlamına gelir. Eichengreen, modelin ölçekleneceği ya da hükumetlerin buna izin vereceği belli olmadığı için bu para birimlerinin uzun vadede değerli olamayacağını düşünüyor. Eichengreen, bu yeni moda yatırımlarının kusurları, sabit döviz kurlarında spekülatif saldırılarla ilgili savunmasız kalacaklardır, bu yüzden tanıdık herkesi uyardığını söyledi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin