Bankaların çöküşü Bitcoin fiyatını tetikledi: İşte daha fazla bilmeniz gerekenler…

Bankaların çöküşü Bitcoin fiyatını tetikledi: İşte daha fazla bilmeniz gerekenler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bazı piyasa gözlemcileri, Bitcoin fiyatındaki son hareketlerinin büyük ölçüde ABD’deki banka çöküşüne bağladı. Hafta başından bu yana Bitcoin ciddi bir atak gerçekleştirdi. Bir bankacılık kısıtlamasının ortasında fonlarını park etmek için alternatif varlıklar arayan yatırımcılar tarafından piyasaların yönlendirildiğini gözlemciler söylüyor.

Kripto vadeli işlemleri son 24 saat içinde 300 milyon dolara ulaşan tasfiyeler nedeniyle, normalden daha yüksek piyasa oynaklığına sahip oldu. Short/Long işlemleri birbirine karışırken Bitcoin fiyatındaki son 1 günlük oynaklık çok arttı. Vadeli işlemlerde short veya long pozisyon alan hem boğalar hem de ayılar önemli ölçüde etkilendi.

Tasfiye, tacirin başlangıç marjının kısmen veya tamamen kaybı nedeniyle kaldıraçlı pozisyonunu zorla kapatması anlamını da taşır. Bir tacir kaldıraçlı bir pozisyon için marj gereksinimlerini karşılayamadığında olur.

Yatırımcılar, kripto dostu bankalar üzerindeki düzenleyici kısıtlamanın uzun vadeli etkilerini göz ardı etmiş gibi duruyor. ABD Müşteri Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri önümüzdeki aylarda yavaşlayan enflasyona işaret ederken, Bitcoin ve Ether salı günü sırasıyla 26.000 $ ve 1.770 $’ın üzerine çıktı.

Bitcion fiyatı artarken FED’in sıkışması kuralları değiştiriyor

FED’in Silikon Vadisi Bankaları meselesine müdahale etmesinden sonra, incelemeyi yapan bankaların durumunun ortaya çıktığını belirtildi. Büyük kripto dostu bankaların son çöküşü, küresel pazardaki oynaklığı artırdı. ABD Mali Düzenleyici’nin müdahalesi, yatırımcıların kafası hâlâ karışık görünürken piyasaların toparlanmasına yardımcı oldu. 

Federal Rezerv durum değerlendirmesini sürdürüyor. FED, orta ölçekli bankalar için daha katı kurallar oluşturmayı dört gözle bekliyor.

Raporlara göre, Federal Rezerv, Silikon Vadisi Bankası’nın yakın zamanda çökmesini önlemek için sert düzenlemeler yapmak istiyor. Arka arkaya ABD Bankasının çöküşü, finansal sistem etrafında korkuları harekete geçirdi. Bu da otoritenin kaybı durdurmak için ekstra çaba sarf etmesine yol açtı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin