Bankacılık sistemi, Bitcoin’den 56 kat daha fazla enerji kullanıyor
Bankacılık sistemi, Bitcoin’den 56 kat daha fazla enerji kullanıyor

Bankacılık sistemi, Bitcoin’den 56 kat daha fazla enerji kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in enerji tüketimi, son yılların en çok konuşulan konularından biri. Ortaya çıkan son rakamlar ise bankacılık sisteminin Bitcoin’den daha fazla enerji kullandığını gösteriyor.

BT mühendisi, kriptograf ve danışman Michel Khazzaka tarafından yayınlanan bir araştırma raporu, Bitcoin ödemelerinin eski finansal sistemden “milyon kat daha verimli” olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca bankacılık sektörü Bitcoin’den 56 kat daha fazla enerji kullanıyor.

Rapor, neredeyse dört yıllık bir araştırmayı derliyor ve Bitcoin’in İş Kanıtı enerji tüketimini tahmin etmek için yeni bir hesaplama öneriyor. Khazzaka bir röportajda Cointelegraph’a şunları söyledi:

“Bitcoin Lightning ve genel olarak Bitcoin, büyük ölçekte benimsenmeyi hak eden gerçekten harika ve çok verimli teknolojik çözümler. Bu buluş, yeterince parlak, yeterince verimli ve kitlesel olarak benimsenecek kadar güçlü.”

2021’in sonlarında ödeme danışmanlığı Valuechain’i kuran Khazzaka, Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi (CBECI) tarafından sağlanan enerji tahminlerine bir alternatif sunuyor. Endeks, Bitcoin’in yılda yaklaşık 122 TW/Saat tükettiğini tahmin ediyor.

Bitcoin madencilik makinelerinin ortalama ömrünün yanı sıra yeni BT malzemelerinin oluşturulma oranını da hesaba katan Khazzaka, Bitcoin’in Cambridge’in tahmininden önemli ölçüde daha az bir sayı olan “yılda 88,95 TWh” tükettiğini öne sürüyor.

2003 yılında kriptografi üzerine tezini yazan Khazzaka, iki para sistemini etkili bir şekilde karşılaştırmak için bankacılık sektörünü de mercek altına alıyor.

Bankacılıkta enerji tüketimi; para yaratma, para taşıma, fiziksel bankacılık altyapısı enerji tüketimi vb. hesaba katıldığında 4.981 TWh rakamına ulaşıyor. Yuvarlanmış olarak, her yıl “klasik ödemeler” sektörü tarafından 5.000 TWh tüketiliyor. Sonuç olarak, bankacılık Bitcoin’den 56 kat daha fazla enerji kullanıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin