BBVA, Blockchain kullanarak 100 milyon euroluk kredi verdi.
BBVA, Blockchain kullanarak 100 milyon euroluk kredi verdi.

Bankacılık devi BBVA, Blockchain aracılığıyla 100 milyon euroluk kredi verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İspanyol bankacılık devi Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), inşaat mühendisliği şirketi ACS Group’a Blockchain kullanarak kredi verdiğini açıklayan bir duyuru yayımladı.

BBVA tarafından verilen kredinin değeri: 100 milyon euro!

Çokuluslu bankacılık grubu, 100 milyon euro değerinde uzun vadeli bir ikili kredi sağlamak için ACS ile bir anlaşma yaptı.

Yeni Blockchain destekli kredi sözleşmesinin, şirketin finansal süreçlerindeki verimliliği artıracağı ve bu sayede sözleşme sürecinin daha iyi şeffaflık ve izlenebilirlik sağlayacağı bildirildi.

Blockchain ile kredi verilmesi ne sağlıyor?

Bir Blockchain’de kredi ödemesi yapılması, her iki tarafın da sözleşmenin aşamalarını ve koşullarını bağımsız olarak izlemesini sağlıyor. Pilot, günlerce süren müzakere sürecinin saatlere indirilmesi ile beklenen yönetim zamanı ve sayısallaştırılmasını da içeriyor.

Dev topluluk Nisan 2018’de, Blockchain teknolojisini kullanarak ilk küresel kurumsal kredi işlemini başarıyla gerçekleştirmişti.

Geçtiğimiz ay BBVA, dünya genelinde önde gelen petrol ve gaz endüstrisi şirketlerinden Repsol ile 325 milyon euro (377 milyon dolar) değerindeki kredi hattını yenilemek için Blockchain teknolojisinin kullanıldığını açıklamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin