featured

Banka krizinin ortasında Çin’den kripto firmaları için önemli adım geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Neredeyse tüm dünyayı saran bankacılık krizinin ortasında Çin bankaları farklı bir adım attı. Asya ülkesinde kripto firmaları için destek daha çok genişliyor. Bildiğiniz üzere Çin, kripto konusunda katı kurallar uygulamıştı. Fakat daha sonrasında gizli destekler ortaya çıktı.

Çin, kripto desteği için Hong Kong’u bir pilot bölge olarak kullanıyor. Asyalı yatırımcıların Hong Kong’u tercih etmesiyle beraber Çin, bölgeye daha fazla yatırım fonu aktarıyor.

Çin sadece fon olarak değil bazı kolaylıkları da sağlıyor. Mevcut krizin ortasında ise bankalardan ciddi bir adım geldi. Çin bankaları, Hong Kong merkezli kripto firmalarına daha çok destek vereceğini bildirdi.

Çin’de kripto firmalarına yardım büyüyor

ABD’deki son düzenleyici ortasında, kripto firmaları denizaşırı güvenli limanlar arıyor. Bu konuda Hong Kong en uygun yer olarak ortaya çıkıyor. Yine başka bir rapor, Çin bankaların Hong Kong’daki kripto firmalarına yardım sağladığı yabancı kaynaklar tarafından öne çıkıyor.

Geçen ay, Çin’den temsilcilerin sık sık Hong Kong’a ziyaretlerde bulundu. En son Bloomberg raporu, Çin bankalarının son birkaç ay içinde doğrudan kripto işletmelerine ulaştığını gösteriyor. 

Konuya aşina kaynaklara atıfta bulunan Bloomberg, “Bank of Communications Co., Bank of China Ltd. ve Shanghai Pudong Development Bank’ın Hong Kong şubelerinin ya yerel kripto firmalarına bankacılık hizmetleri sunmaya başladığını ya da bu alana soruşturmalar yaptığını” bildirdi.

Kaynaklardan biri, bu bankalardan birinden bir satış temsilcisinin de hizmetlerini sunmak için bir kripto firmasının ofisini ziyaret ettiğini ekledi. Hong Kong’da faaliyet gösteren büyük bir Çin bankasının üst düzey yöneticisi, kripto hamlesine Pekin’den yeşil ışık yaktığını söyledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin