Generali, müşterilerine Bitcoin hizmeti sunacak
Generali, müşterilerine Bitcoin hizmeti sunacak

Prestijli banka bombayı patlattı: 300 bin kişiye Bitcoin kapısı açılıyor! İşte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Varlıklı kişilere özel bankacılık ve varlık yönetimi finansal hizmetleri sunan İtalyan bankası Banca Generali, müşterilerinin Bitcoin (BTC) alıp satmalarını sağlamaya başlıyor.

300 bin kişiye Bitcoin yolu açıldı

Yaklaşık 87 milyar dolarlık varlığa ve 300.000’den fazla müşteriye sahip olan Banca Generali, müşterilerine hizmet sunmak için Bitcoin mobil cüzdanı Conio ile ortaklık kuruyor.

Banca Generali, San Francisco’da kurulmuş bir girişim olan Conio’nun önemli bir yatırımcısı.

İtalyan bankasının müşterileri, mobil bankacılık uygulamalarından Bitcoin cüzdanı oluşturabilecekler. Banca Generali’nin müşterileri, cüzdan aracılığıyla banka hesaplarından Bitcoin alıp satabilecek ve hesaplarını otomatik olarak borçlandırabilecek veya kredilendirebilecek. Bu hamle kartları ve diğer ödeme aracılarını gereksiz hale getirecek.

Güvenlik önlemleri unutulmadı

Bankanın operasyon müdürü ve inovasyon başkanı Riccardo Renna’ya göre, güvenliği artırmak için Banca Generali’nin mobil bankacılık uygulamasındaki Bitcoin cüzdanı çok imzalı olacak.

Açıklamada şu sözler yer alıyor:

“Bitcoin’lerin vesayet gibi belirli durumlarda cüzdanın kurtarılması olasılığını sağlayan çoklu imza sistemine dayalı yenilikçi bir saklama çözümü için Conio ile çalıştık.

Bu, Banca Generali’nin üçüncü güvenlik anahtarını müşteri adına tutması ve gerektiğinde geri almasına olanak sağlaması nedeniyle mümkün olmaktadır.”

Banca Generali, Aralık 2020’de Conio’da bir hisse satın aldı. Bankanın CEO’su Gian Maria Mossa, o sırada ortaklığın bankanın sunduğu hizmet yelpazesini genişletmesine izin vereceğini söyledi.

“Banca Generali’nin Conio ile anlaşması, müşterilerimize sunulan hizmetlerin genişletilmesi ve inovasyon odaklı bir ortakla iş birliği yapılması anlamına geliyor.

Böylece, sektör lideri yenilikçi çözümlerle teklifimizi genişleterek açık bankacılık platformumuzu geliştirmeye devam edebiliriz.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin