Bank of England, dağıtılmış defter, ledger, blockchain haberleri
Bank of England

Bank of England dağıtık defter teknolojisi deneyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bank of England Salı günü yaptığı açıklamada, planlanan gerçek zamanlı brüt ödeme (RTGS) sisteminin dağıtık defter ağları ile nasıl bağlantı kurabileceğini araştırmak için yeni bir kavram kanıtı girişiminde olduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası ilk olarak 2017’de DLT uyumlu bir hizmet geliştirme niyetini açıklamıştı. Daha önce bunun teknik açıdan sisteme dayalı olarak hareket etmeyeceğini söylemişti. Bu haftaki duyuruda bu açıklamaya atıfta bulunulan bir karardır. Açıklamada şunlar belirtildi:

“Banka dağıtık defter teknolojisinin (DLT), yeni nesil RTGS’nin çekirdeğini sağlamaya yetecek kadar olgun olmadığına karar verdi. Yeni hizmetin, daha geniş pazarlarda olduğu gibi DLT ile arayüzleme yapabilmesini sağlamak yüksek önceliktir.”

Bank of England bir çok şirketin projeye katılmasını olumlu buluyor

Spesifik olarak projenin katılımcıları, yenilenen bulut tabanlı RTGS servisiyle yenilikçi yerleşim sistemlerinin, DLT’ye bağlı onlarlarla etkileşime girip giremeyeceğini inceleyecek. Ödeme teknolojisi sağlayıcıları Baton Systems ve Token, R3 ve Clearmatics projeye katılım sağlayacak.

Ayrıca, yeni teknolojilerin kullanımıyla hizmetin işlevselliğinin genişletilebileceği yerleri saptamayı da hedefliyor. İngiltere Merkez Bankası şirketlerin bu katılımının, bu sektöre destek vermek için bankanın sunması gereken işlevler hakkında daha geniş bir bakış açısı sağlayacağını umuyor.

İngiltere Merkez Bankası, bu yıl içinde konsept kanıtının sonuçları hakkında bir rapor yayınlamayı planlıyor.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin