Bank of Japan, dijital para birimi başlatma planlarının olmadığını açıkladı
Bank of Japan, dijital para birimi başlatma planlarının olmadığını açıkladı

Bank of Japan, dijital bir para birimi başlatma planlarının olmadığını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bank of Japan, dijital para birimi başlatma planlarının olmadığını açıkladı. Reuters’a göre Bank of Japan Başkan Yardımcısı Masayoshi Amamiya, cumartesi günü yaptığı açıklamada, merkez bankalarının kendi kripto paralarını yayınlayarak para politikalarının etkinliğini artırabileceği düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi.

Bank of Japan, dijital para birimlerine karşı temkinli

Amamiya, kripto varlıklarının gündelik ödemelerde geleneksel fiat paraların yerini almasının “oldukça zor” olacağını belirterek kripto varlıkların günlük ödemeler için nadiren kullanıldığını belirtti.

Bununla birlikte, bu görüşün tam tersi yönünde göze çarpan bir eğilim var. Örneğin Ripple, geçtiğimiz günlerde bankalara erişimi olmayan kişilere finansal hizmetler sunma çabasıyla Gates Vakfı ile olan işbirliğini genişletti.

Buna ek olarak Çin hükümeti, bu ayın başlarında bir kripto para uzman ekibinin, merkezi bir dijital para birimi geliştirmek için işe alındığını duyurdu.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin