Bancor en çok kullanılan üçüncü Ethereum uygulaması
Bancor en çok kullanılan üçüncü Ethereum uygulaması

Bancor liderliğinde LiquidEOS, bağımsız bir oylama aracı oluşturdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bancor liderliğinde bir EOS blok üreticisi olan LiquidEOS, önceki oylama aracının oluşturduğu çok sayıdaki sorunu ele almak için indirilebilir bir EOS oylama aracı oluşturdu.

Bancor en çok kullanılan üçüncü Ethereum uygulaması

Bancor, bir yatırımcının herhangi bir tokeni tutmasına ve ağdaki başka bir tokene dönüştürmesine izin veren merkezi olmayan bir likidite ağı. Bancor’un son 24 saatlik verilerine göre 560 günlük aktif kullanıcısı var. Bu da onu en çok kullanılan üçüncü Ethereum dapp’i haline getiriyor. Bancor, kullanıcıların Ethereum ve ERC-20 tokenleriyle işlem yapabilmelerini sağlayan borsa benzeri bir ağ. Ancak geleneksel bir ticaretten farklı olarak alıcılar ve satıcılar eşleşmez. Bancor, geçtiğimiz yıl düzenlediği ICO’da BNT tokenlerini satarak 150 milyon dolar fon topladı. Bancor’un amacı, tokenlerin verimli bir şekilde birbiriyle değiştirilebilmesini sağlamak. Bu da tüm dünyada kullanıcılar için çok sayıda işlemi ve dApp etkileşimini işleyebilen çok sayıda sağlam blokajı gerektiriyor.

EOS topluluğu şu anda blok oluşturucularının seçilmesini bekliyor

EOS ana ağı başlatıldı ve EOS topluluğu şu anda blok oluşturucularının seçilmesi için yapılan oylamanın sonuçlanmasını bekliyor. İlk bloğun oluşturulabilmesi için bir blok oluşturucusu adayının seçilmesi gerekiyor. Bu nedenle toplam oyların %15’inin kullanılması lazım. Ancak yapılan açıklamalara bakıldığında oylama için herhangi bir arayüz bulunmuyor. İlk oyların çoğunun “Cleos” adı verilen bir araçla yapıldığı belirtiliyor. Bu durum ise yanlızca konu hakkında teknik bilgiye sahip olanların oylama yapabilmesini sağlıyor. Bu konu EOS topluluğunda ciddi eleştiri aldı.  Çünkü tokenlerin az sayıda kişi veya kuruma ait olmasından kaynaklı olarak blok oluşturucuları kendilerine oy atabiliyor. Ancak EOS’taki oylama sürekli ve üç dakikada bir gerçekleştiriliyor. Fakat %15 oya ulaşana kadar gizli bir şekilde ağı devam ettiren blok oluşturucusuna emanet edilmesi herkeste endişeye sebep oldu. Bu durum oyların onaylanması süreci için bir blok oluşturucusuna oldukça fazla güvenildiğini gösteriyor.

Bancor’un geliştirdiği EOS oylama aracı Scatter kullanıyor

Bancor’un geliştirdiği alternatif indirilebilir EOS oylama aracı, diğer yaklaşan oylama işlemlerinden herhangi biri için kullanılabilir. Örneğin, bir yazılım güncellemesinin bu aracı kullanabileceği bir oylama veya oylama için bir web arayüzü kullanabilir. Web oylama ara birimi ayrıca Scatter kullanır. Ancak tarayıcı dışında çalışır, böylece botların, uzantıların ve araç çubuklarının etki alanı dışında kalır.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin