Balinaların satışlarına rağmen Bitcoin 60.000 dolar üzerinde kalmaya devam ediyor
Balinaların satışlarına rağmen Bitcoin 60.000 dolar üzerinde kalmaya devam ediyor

Balinaların satışlarına rağmen Bitcoin 60.000 dolar üzerinde kalmaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain verileri, Bitcoin balinalarının borsalara yapılan işlemlerin neredeyse %90’ını oluşturdukları için satışa geçtiğini gösteriyor, ancak BTC 60.000 doların üzerinde desteği kalıyor.

Bitcoin borsa balina oranına göre işlemlerin yaklaşık %90’ının balinalar olduğunu gösteriyor

Bir CryptoQuant gönderisinin işaret ettiği gibi, balinaların kripto paralarını aktardığını gösteren blockchain verilerine rağmen Bitcoin 60.000 doların üzerinde desteğini sürdürmeye devam etti.

Buradaki ilişki düzeyi göstergesi “balina borsa oranı”dır. Bu metrik, borsalara ilk on giriş işlemi ile borsalara taşınan toplam Bitcoin hacmi arasındaki oranı ölçer.

Bu oran, balina işlemleri ile toplam borsa işlemleri arasındaki göreceli büyüklüğü ortaya çıkarır. Göstergenin değeri %85’ten yüksekse, balinaların kripto paralarını çıkarmaya başladığına işaret olabilir.

Şimdi, son birkaç aydaki Bitcoin ölçümünün değerindeki eğilimi gösteren bir grafik:

Bitcoin balina oranı
Balina oranı son zamanlarda arttı | Kaynak: CryptoQuant

Yukarıdaki grafiğin gösterdiği gibi, gösterge son zamanlarda bir yükseliş eğilimi gösterdi ve şimdi balina işlemleri borsalara giriş hacminin yaklaşık %90’ını oluşturuyor.

Bu kadar yüksek değerler, piyasada balina satışlarının devam ettiğini gösteriyor. Bununla birlikte, bu eğilime rağmen, BTC hâlâ 60.000 doların üzerinde destek bulmaya devam ediyor.

Yukarıdaki grafikte başka bir göstergenin eğrisi de var. Bu, tüm borsaların cüzdanlarında şu anda mevcut olan toplam BTC miktarını gösteren “döviz rezervi” ölçümüdür.

Bu dönemde bu göstergeyle ilgili eğilim, düşüş yönünde görünüyor. Bu, yatırımcıların kripto paralarını borsalardan çektiği ve dolayısıyla satış arzının azaldığı anlamına geliyor.

Bitcoin pazarında bir arz şokuna yol açan bu durum, balina düşüşünü telafi eden ve kripto paranın 60 bin doların üzerinde kalmasına yardımcı olan bu eğilim olabilir.

Haber yayına hazırlanırken Bitcoin fiyatı son yedi gün içinde %1 artışla 61.500 dolar civarında dalgalanıyor. Geçen ay, kripto para %16 değer kazandı.

Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde kripto paranın fiyatındaki eğilimi göstermekte.

BTC’nin fiyatı son birkaç gün içinde bir miktar yatay eğilim gösteriyor | Kaynak: TradingView

Kripto paranın fiyatı çoğunlukla 64.000 dolar ile 60.000 dolar arasında konsolide edildiğinden, Bitcoin son birkaç hafta içinde biraz yavaşladı. Trendin ne zaman kırılabileceği veya kripto paranın yeni yönü merakla bekleniyor, ancak şimdilik piyasa, balinaların düşüşüne rağmen desteğini koruyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Defne mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin