featured

Balinalar Ethereum’u 3,000 dolara doğru itiyor! Ancak, arka planda neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde altcoin Ethereum, piyasadaki hissiyatın olumlu olmasıyla birlikte hafta boyunca kademeli olarak yükseldi. Kaydedilen yükseliş hareketlerine rağmen Ethereum geliştiricisinin ekosistemin artan karmaşıklığı hakkında ilginç bir şeye işaret etmesi her şeyin yolunda gitmediğini gösterdi.

Ethereum 3,000 dolara gidiyor

Fiyat grafiklerine bakıldığında piyasadaki en büyük altcoin’in 3,000 doları geçme eşiğinde olduğu görülebilir. Bu yazının yazıldığı sırada 2,946 dolardan işlem gören ETH, birkaç  girişime rağmen iyi korunan bir seviye olan yukarıda belirtilen direnç noktasını yakında kırabilir.

Ethereum grafik

Analistlere göre aynı girişimin bu kez sürdürülebilmesi ETH’nin eski ATH’sine tekrar tırmanmasının anahtarı olacak.

Tesadüfen bu hafta balinalar da işlemleri hızla yükselmeye başlayınca tekrar aktif oldu. Tek bir günde 8,8 milyar dolara ulaşan balina faaliyeti 24 Şubat tarihinden bu yana en önemli artış oldu. Aslında bu bir diğer yüksek faaliyet, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye başladığı sıralardaydı.

Aksine, Ethereum’un 120 milyon ETH arzının %58,21’ine sahip olan perakende yatırımcılar her zaman olduğu gibi hareketsiz kaldı. Piyasa çöküşünden bu yana, günlük hacme katkıları sadece %10 oldu.

Bu hafta fiyattaki %17,1 oranındaki artışa rağmen, balina dışı grup oldukça sessiz kalmaya devam ediyor.

Karmaşık bir konu

Yatırımcılara, yükselişinin yalnızca Ethereum’un kullanım durumlarından ve Hisse Kanıtı (POS) ile sahip olduğu potansiyelden kaynaklandığını belirtmekte fayda var. Bu yükseliş aslında geliştiricileri de etkilemeye başlıyor. Bunlardan biri Ethereum’un karmaşıklığının kırılma noktasına yakın olduğuna ve bu karmaşıklığa dokunmanın onu geri dönüşü olmayan noktayı geçeceğine inanıyor.

Ethereum’un ekip liderlerinden biri ve geliştirici Péter Szilágyi kısa süre önce sistemin en çok gözden kaçan yönlerinden birine değindi: Karmaşıklık.

Ona göre EIP-1559, parçalama ve hatta yaklaşan birleştirme gibi her Ethereum Geliştirme Protokolü (EIP) ile karmaşıklık artmaya devam ediyor.

Karmaşıklıktaki bu artış, ardışık başarısızlığa yol açabilir. Ve yeni gelişmelerin de yakında gelmesiyle, bu karmaşıklığın yalnızca artmaya devam edeceğini söyledi. Protokol incelenmezse, Ethereum’un bir sonraki geliştirme aşamasını geçemeyeceğini açıkça belirtti. Szilágyi bu konuda şu sözleri söyledi:

“Bazı karmaşıklıkları azaltmak için bazı mühendislik girişimleri oldu (Erigon’da modül ayrımı, The Merge’de sorumluluk paylaşımı). Yine de hiçbir zaman protokol karmaşıklığını azaltma girişimi olmadı. Sistemin tam bir resmine sahip olan birinin noktasını çoktan geçtik. Bu kötü.”

Szilágyi ayrıca bu sorunun nedeninin geliştiriciler ve araştırma ekibi arasındaki “bağlantının kesilmesi” olduğunu belirtti. Péter’e göre, ikincisi yalnızca bir fikri hayal etmek zorundayken, birincisi yeni fikri daha önce tanıtılan sayısız fikre dahil etmek zorundadır.

Ancak bu problem de bir çırpıda çözülebilecek bir şey değil.

Eğer bu karmaşıklıklar Ethereum’a bir hasar verirse, benzeri görülmemiş ve geri dönülmez sonuçlar yaratabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin