NFT anketi: Dünya henüz ne olduğunu anlamış değil!

Balinalar, Ethereum NFT’lerine öncülük ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum NFT’lerin kripto alanındaki payı her geçen gün artıyor. Bu NFT’ler, tek bir sanat eseri için %69,3’e varan başarılı satış kaydetti. Yatırımcılar, kripto para varlıklarına ek olarak uzun vadeli bir yatırım biçimi olarak NFT’lere yatırım yapıyor. NFT’lerin basılabileceği başka blockchainler oluşmasına rağmen çoğu NFT hâlâ Ethereum üzerinden basılıyor.

Bu nedenle yatırımcılar blockchain üzerinde basılan karşılığı olmayan tokenlere yöneldi. NFT’lerin popülerliği artmasıyla kripto para birimlerine yapılan yatırımlara benzer bir model oluştu. Örnek verecek olursak, kripto paralarda yatırım yapan balinalar gibi NFT balinaları da var ve piyasadan elde ettikleri verilere göre piyasaya yön veriyor.

Balinalar NFT’lerde öncülük ediyor

Moonstream, Github hakkında son altı aydaki takas edilemeyen tokenlerin hareketini analiz eden bir rapor yayınladı. Bu zaman periyodu NFT uzayının büyümesinde çok önemliydi ve raporda bazı ilginç bulgular vardı.

Tüm takas edilemeyen tokenlerin %80’inden fazlasının cüzdanların yalnızca %17’sinde tutulduğu görülüyor. NFT platformları, borsalar ve en önemlisi balinalar, son altı ayda yüksek oranda değiştirilemez tokenleri yatırım yaparak piyasanın geri kalanına göre önemli avantajlı konuma getirdi. Bu, balinalar ve daha küçük yatırımcılar tarafından tutulan hacim için benzer rakamlar gösteren kripto para piyasasını yansıtıyor. Moonstream, Ethereum blockchainde son altı ay boyunca 7 milyondan fazla NFT işlemi gerçekleştiğini tespit etti.

Moonstream tarafından yayınlana rapora göre, yatırımcıların NFT’lerini alıp sattığı NFT platformları analize dahil edildi. Bu platformlar aynı zamanda depolama hizmeti de sunduğundan, platformlarda depolanan NFT’lerin dahil edildiğini söylemekte fayda var.

Kısa süreli yatırım yapan NFT yatırımcıları, kripto para yatırımcılarının piyasada çok hızlı hareket etmek için varlıklarını borsalarda bırakmalarına benzer şekilde, kolayca satabilmelerini sağlamak için satın alımlarını bu platformlarda bırakmaya karar verebiliyor.

Raporda Moonstream, sunulan verilerin yorumlanmasında daha fazla ayrıntının gerekli olduğunu söylüyor.

Bu sahiplerin çoğu pazar yerleri ve takas platformları OpenSea, Nifty Gateway ve aynı türden diğer platformlarda yer alıyor.

Bununla birlikte, herhangi bir piyasada olduğu gibi, her zaman keskin eşitsizlikler var. Küçük bir yüzde genellikle en büyük pazar payını kontrol eder. Karşılıksız token pazarına girişin önündeki engeller göz önüne tutulduğu zaman kısa vadeli yatırımcılar pazarın önemsiz bir bölümünü kontrol etmesi beklenebilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin