featured

Balinalar, her şeye rağmen Bitcoin satın almaya devam ediyor! Fiyata etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in kötü günler geçirmesi sebebiyle, piyasanın geri kalanı da bir süredir kırmızıda işlem görüyor. Artan korku da fiyatları baskı altında tutmaya devam ediyor.

Bununla birlikte piyasadaki son düşüş trendine rağmen Bitcoin, balina işlemlerinde artış kaydediyor. Büyük oyuncular, geçtiğimiz iki hafta içinde cüzdanlarına yüz milyonlarca dolar değerinde BTC ekledi.

Balinalar Bitcoin biriktirmeye devam ediyor

Bir kripto analiz firması olan Santiment’in verilerine göre, balinalar son dokuz gün içinde daha fazla BTC token’ı satın aldı. Toplam değerin, mevcut fiyatlara göre 726 milyon doların üzerinde olduğunu belirtti.

Santiment, 100 ila 10,000 adet BTC token’ı tutan balina adreslerinin hâlâ satın alma işlemlerine devam ettiğini de ekledi. Ayrıca firma, bu adreslerin üç hafta içinde hızlı bir büyümeye tanık olduğunu söyledi.

Analitik şirketi, son üç hafta içinde yaklaşık 159 yeni adresin 100 ila 10,000 adet BTC token’ı tuttuğunu belirtti. Verilere göre bu, bu tür adreslerin son 10 ayda yaşadığı en hızlı büyüme.

Adreslerdeki bir dalgalanma, devam eden Rusya-Ukrayna savaşının getirdiği FUD (korku, belirsizlik ve şüphe) ile bağlantılı olabilir.

Bitcoin balina grafik

Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada 16,745 dolar civarında işlem görüyor. Piyasa değeri 326,65 milyar dolar ve altcoin’ler üzerindeki hâkimiyeti ise %39,64.

Balinalar en iyi stablecoin’leri seçiyor

Analitik firması, stablecoin’lerin de balinaların ilgisini çektiğini belirtti. Sonuç olarak balinalar, USDT, DAI ve BUSD dahil en iyi stablecoin’leri satın alıyorlar.

Santiment, balinaların Tether (USDT) ve Binance USD’yi (BUSD) seçen adreslerinin 100,000 ila 10 milyon dolar arasında bir değere sahip olduğundan bahsetti. Son üç gün içinde balinalar tarafından iki stablecoin için yaklaşık 922,4 milyon dolarlık bir satın alım işlemi gerçekleşti.

Ayrı kayıtlarda, Tether’in en iyi balina adresleri toplam 817,5 milyon dolarlık USDT token’ı biriktirdi. Bu, 10 Aralık 2022’den beri %7’den fazla bir artış yaşandığı anlamına geliyor.

Binance USD (BUSD) için, balina adresleri toplamda 104,9 milyon dolarlık token biriktirdi. Bu, son üç gün içinde önemli bir satın alma gücü oluştuğunun göstergesidir.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin