Balina, ETH ATH'ye ulaştıktan sonra 1.3 Milyar Dolar'ı DeFi'ye taşıdı
Balina, ETH ATH'ye ulaştıktan sonra 1.3 Milyar Dolar'ı DeFi'ye taşıdı

Balina, ETH ATH’ye ulaştıktan sonra 1.3 Milyar Dolar’ı DeFi’ye taşıdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gizemli bir balina, ETH’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından kısa bir süre sonra 629.000 ETH’yi DeFi borç verme protokolü Compound’a transfer etti.

Anonim bir balina, Ethereum’un şu anki fiyatına göre 1.3 milyar doları aşan 629.000 ETH’nin üzerinde ETH’yi Compund sözleşmesine kaydırdı.

Büyük miktarda kripto bulunduran varlıkları ifade etmek için kullanılan balina, işlemi bu sabah 07:53 UTC’de bilinmeyen bir cüzdandan yaptı.

Alıcı cüzdanı, tüccarların tasarruf ettikleri kriptodan para kazanmalarına olanak tanıyan merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolü olan Compound için akıllı sözleşmedir. Bu, Faiz getiren bir banka hesabına para yatırmaya benzer.

Ancak gönderen bir sır olarak kalır. Cüzdan etiketsiz olduğundan ve Ethereum blok zinciri takma ad olduğundan, o kişinin (veya bir grup insanın) kim olduğunu söylemek zor.

Balina hareketiyle aynı zamana denk gelen Ethereum’un 2.000 $ ‘ın üzerindeki fiyat artışı; Ethereum, bugün 2.152 $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesini belirledi. İşlemin gerçekleşmesi için balina, 0.0205 ETH tutarında bir gas ücreti ödedi – Ethereum’un şu anki fiyatı olan 2.113 dolardan 43 doların biraz üzerinde.

İşlemleri gerçekleştirmek için madencilere ödenen gas ücretleri dinamiktir ve açık artırma tarzı bir piyasada faaliyet gösterir. Ağ tıkanıklığı ve madencilerin mevcudiyeti, bir işlemin değerinden ziyade herhangi bir zamanda teklif edilen ücreti belirler.

Ve bir balinanın 1.3 milyar doları hareket ettirmesine yardım etmek için 43 dolar okyanusta bir damla gibi durur.

Compound sözleşmesi ayrıca dün bilinmeyen başka bir cüzdandan 298.7 ETH veya 627.000 doların biraz üzerinde ve dört gün önce 13.000 ETH (27 milyon doların üzerinde) aldı. Mevcut bakiyesi, 5 milyar doların biraz üzerinde olan 2.389 ETH’dir.

Gönderen, balina, genellikle ETH değil, stabilcoin ticareti yapar. Cüzdan şimdi 700.000 $ ‘a yakın 333 ETH bakiyesi listeliyor.

Ethereum Balinaları

Stabil coinler DeFi’de yaygın olarak kullanılmaktadır. DeFi veya merkezi olmayan finans, çoğu Ethereum üzerine inşa edilen, gevşek bir şekilde bağlı gözetim dışı finansal protokoller kümesidir.

https://twitter.com/spencernoon/status/1363593999194476548

Balinalar DeFi protokollerini sever. DeFi’de dalgalar oluşturan balinaları takip etmek için bir izleyici bile var. Eylül ayında piyasaya sürülen UniWhales, merkezi olmayan borsa Uniswap’teki büyük işlemler hakkında Telegram’a gerçek zamanlı güncellemeler gönderiyor.

Ve bazen gizemli balinalar öne çıkmaya karar verir

Beeple’in resmi 69,3 milyon dolara bir balinaya satıldığında balina kendini “Metakovan” takma adıyla tanıttı. Kripto muhabiri Amy Castor daha sonra kripto girişimcisi Vignesh Sundaresan olarak kimliğini açıkladı.

Bu yılın başlarında, birkaç eski Bitcoin balinası on yıllık bir kış uykusundan uyandı. 24 Şubat’ta, Haziran 2010’dan beri hareketsiz kalan yüz Bitcoin ilk kez bilinmeyen cüzdanlara taşındı.

Eski Bitcoin balinaları merak uyandırır, çünkü eski cüzdan sahiplerinin genellikle Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakatomo’yu bildiği veya bazı şekillerde ilişkilendirdiği varsayılır.

Geçmişte, hareketleri Bitcoin fiyatını da düşürdü, çünkü tokenlerin değeri büyük miktara ulaştı ve herhangi bir büyük satış piyasayı şok etti.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin