Bakkt hayal kırıklığı oluşturan bir hafta geçirdi! Şimdi bizi neler bekliyor?
Bakkt hayal kırıklığı oluşturan bir hafta geçirdi! Şimdi bizi neler bekliyor?

BAKKT projesi kripto paraların benimsenmesini arttırabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Aklınıza gelebilecek ilk soru BAKKT projesi nedir? BAKKT, ICE olarak bilinen kıtalar arası borsa olan New York Borsası’nın (NYSE) ana şirketi tarafından finanse edilen bir kripto para borsası projesidir. Bu yeni platform, Wall Street’teki ilk kripto para ticaret borsası olmayı hedefliyor ve şu anda aynı şeyi yapmaya çalışan başka projeler var.

BAKKT Borsası Bitcoin platformu üzerine inşa edildi

BAKKT, Bitcoin platformu üzerine inşa edilen ve alana çok miktarda yeni para kazandıracak bir dijital varlık borsası olacak. Kasım ayında regülatörlerin izin vereceği varsayımıyla çıkacak BAKKT Borsası’nın CEO’su Kelly Loffler, kripto parayı daha “likit, güvenilir ve kabul edilebilir” yapmak istediğini, ancak şirketin kripto alanındaki tek oyuncu olmadığını biliyor.

Popüler bir dijital varlık borsası oluşturma hedefine doğru çalıştıklarını da ekliyor. Aynı hedefe sahip farklı şirketler arasındaki rekabet, en azından birisinin bunu doğru bir şekilde yapmasını ve projelerini sonuna kadar sürdürmesine yardımcı olacak. Böylece daha fazla kişinin kripto para sektörüne girmesini sağlayacak.

BAKKT projesi zaten var olan bir platformu kullanıyor

Yepyeni bir platform üzerine yeni ürünler getirmenin karmaşıklığı ve zorlukları nedeniyle, BAKKT zaten var olan bir platform kullandı. Loffler’a göre, mevcut vadeli işlemler piyasası altyapısını kullanarak fiziksel olarak teslim edilen Bitcoin ve depolamayı küresel piyasalara sunacaklar. Bu borsanın, diğer emtia borsalarındaki gibi kara para aklamayı önleme kurallarını takip etmek ve piyasa gözetimi yapmak ayrıca federal hükumete düzenli raporlar yapmak zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Dolayısıyla, bu borsa tekerleği yeniden icat etmeye çalışmamakta, bunun yerine kripto sektörüne iyi bir şekilde uyması için kurulu bir platformu kullanmakta. Ayrıca bu yeni borsa yüksek hızda bilgi ve güvenlik standartları sağlayarak erişilebilir hale getirmekte. Bu borsanın Bitcoin tarafından yüzde yüz destekli olması nedeniyle BAKKT, bu işi kanıtlanmış bir platform ve en iyi kripto para varlıklarını kullanarak gerçekleştirme şansına sahip.

BAKKT’ın Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) düzenlemelerine uyması gerekip gerekmediğini sorabilirsiniz, bu sorunun cevabı evet olur.  BAKKT’ın, CFTC ile düzenli bir şekilde görüşüyor ve projenin Kasım ayında piyasaya sürülmesi için gerekli onaylar alınıyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin