featured

BAE, yakın zamanda dijital paralar için lisans verecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birleşik Arap Emirlikleri, kripto varlıkları daha çok önemsiyor. Bu alanda lider olmak isteyen BAE, gerekli adımları atmak için çalışmalara başladı. Bloomberg tarafından gelen haberlere göre Birleşik Arap Emirlikleri, dijital para birimleri için bir federal lisansı verecek. 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), kripto şirketleri için küresel bir merkez haline gelmek istiyor. Bloomberg, Orta Doğu ülkesinin bu yılın ilk çeyreğinin sonuna kadar sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP’ler) için federal lisanslar vermeye hazırlandığını bildirdi. 

Yeni mevzuat, ülkeyi büyük kripto yatırımlarına açacak. Yeni gelişme, BAE’nin geçen yıl ilk NFT damgasını piyasaya sürmesinden sonra gerçekleşti. Kripto dediğimizde aklımıza Birleşik Arap Emirlikleri gelebilir. Öyle ki ülke, rakiplerine kripto şirketlerini kaptırmak istemiyor. Bu alanda ilk adımı atan devletler daha çok avantaj sağlayacak.

BAE, bölgenin ve dünyanın lideri olmak istiyor

Bloomberg raporuna göre, bir hükümet yetkilisi BAE’nin mali düzenleyicisi olan Menkul Kıymetler ve Emtia Otoritesi’nin (SCA) ülkenin mevcut düzenlemelerinde değişiklikleri tamamlamaya başladığını açıkladı. Yapılan ayarlamalar, VASP’lerin ülkede kendilerini kurmalarını çok daha kolay hale getirecek.

Dubai Çoklu Emtia Merkezi, Abu Dhabi Global Market ve Dubai Silicon Oasis Authority dahil olmak üzere BAE’deki finansal serbest bölgeler, VASP’lere faaliyet izni vermek için hali hazırda düzenlemelere sahip. Bununla birlikte, yeni lisanslama yapısı, yerel finans merkezlerinden alınan lisansları tamamlayarak VASP’lerin ülke genelinde özgürce çalışmasına izin verecektir.

İş dostu olmakla övünen BAE, kripto madencilerinin varlığını da artırmak istiyor. Hükümet yetkilisi Bloomberg’e BAE’nin “kripto madenciliği için bir ekosistem inşa etmeyi” planladığını söyledi. Tüm bunlarla beraber BAE kripto dünyasının yeni lideri olmaya fazlasıyla gayretli.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin