BAE Merkez Bankası, hiçbir özel kripto parayı onaylamadığını söyledi
BAE Merkez Bankası, hiçbir özel kripto parayı onaylamadığını söyledi

BAE-Suudi Arabistan kripto paraları Aber’i kullanmaya başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkez bankası  ve Suudi Arabistan Para Otoritesi (SAMA) ortaklaşa oluşturdukları bankalararası dijital para biriminin “ Aber ” olarak adlandırılacağını açıkladılar.

Bankalardan yapılan ortak bir açıklamada, Aber’in kullanımının “potansiyel bir şekilde iki ülkedeki sınırlı sayıda banka tarafından özel kullanım için” olacağı ve dağıtılmış muhasebe teknolojileri (DLT) kullanan finansal yerleşimlerle sınırlı kalacağı belirtildi.

Aber ilk etapta seçili bankalar arası ödemelerde kullanılacak

İki ülkenin sınır ötesi bankalar arası uzlaşmaya ilişkin dijital para birimi için planlarını önceden bildirilmiş olmasına rağmen, bu para biriminin adının ve ilk dolaşım kapsamının ilk resmi göstergesi olarak görünüyor.

Bankalar, para biriminin ihraç edilmesinin aşağıdakileri amaçlayan bir kavram kanıtı çerçevesine girdiğini açıkladı:

  • Modern teknolojilerin boyutları ve uygulanabilirlik durumları
  • elverişli pratik uygulamaları
  • parasal maliyetlerinin iyileştirilmesi ve azaltılması
  • teknik risklerin değerlendirilmesi ve bununla nasıl başa çıkılacağının incelenmesi

Açıklamada, para biriminin deneme kapsamındaki ihracı için resmi bir açılış tarihi belirlenmedi. Ancak başlangıçta teknik yönlere odaklanacağı açıklandı. Duyuruda, ayrıca “hiçbir teknik engelle karşılaşılmazsa gelecekteki kullanımlar için ekonomik ve yasal gerekliliklerin göz önüne alınacağını” bildirildi.

İki ülke, ikili ihracın havale ve ulusal işlemlere ilişkin ulusal merkezi sistemler bugüne kadar sağlamlıklarını kanıtlarken, uluslararası havale işlemlerinin bazı yönlerinin daha fazla gelişmesi gerektirdiğini düşündükleri için dijital paranın önemli olduğunu söyledi. Aber projesi, dijital para biriminin bu gelişmeyi destekleyip desteklemediğini tespit etmeyi hedefliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri Blockchain alanında da önder olmak istiyor

Aber’in tedavüle çıkmasının, BAE ile Suudi Arabistan Krallığı arasında Suudi-Emirlik Koordinasyon Konseyi İcra Kurulu’nun 17 Ocak’ta yaptığı toplantıda görüşülen yedi noktalı ikili işbirliği planının bir parçası olduğu bildirildi.

Bildirildiği gibi BAE, 2019 yılında yeni bir kripto yanlısı yasal çerçeve oluşturarak Blockchain şirketlerinin tercih edilen hedef bölgeler listesine katılmak istiyor.

Bu gelişmenin dışında Suudi Arabistan‘da, gümrük yetkilileri kısa süre önce sınır ötesi ticaret platformları “FASAH” ile IBM ve Maersk’in “TradeLens” Blockchain altyapısını birbirine bağlayan bir pilot uygulama yaptılar.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin