Martin Weiss: “Her seferinde Bitcoin (BTC) ölü olmadığını kanıtladı.”
Martin Weiss: “Her seferinde Bitcoin (BTC) ölü olmadığını kanıtladı.”

Baba Bitcoin (BTC) hangi çocuğuna tahtını bırakacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) son iki haftada fazlaca fiyat düşüşü yaşadı ve değerininyüzde 17’si silindi. Ancak, bir Bitcoin analisti, mevcut çöküşün önemli bir faktör olduğunu ve kripto paranın geleceğini tehlikeye attığını düşünüyor.

Martin Weiss: “Her seferinde Bitcoin (BTC) ölü olmadığını kanıtladı.”

Kasım ayında fiyat düşerek 3.640 dolar seviyesine geriledi. Eylül ayından bu yana en düşük seviyesinde olan Bitcoin, 28 Kasım Çarşamba günü yükseldi ve değeri 4.385 dolara çıktı. Şimdi ise kripto para 4.000 doları altına geriledi. Weiss Ratings’in kurucusu Martin Weiss, türbülans dönemleriyle karşılaşan kripto paraların yeni bir şey olmadığını söylüyor. Weiss konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin aktif bir şekilde ticarete başladığından beri, dört ayrı durumda yüzde 70 veya daha fazla düşüş gösterdi. Her seferinde insanlar ölüm ilanını yazdılar ve her seferinde Bitcoin ölü olmadığını kanıtladı, fiyat düşükten zirveye ortalama %6.300 yükseldi. Şimdi, Bitcoin yeniden yüzde 70’in üzerinde bir düşüş gösterdi ve 2019’da başlayacak olan büyük bir fiyat artışına sahne oldu.

bitcoin ana akim etkisi

Bitcoin’in yerini diğer kripto paralar alabilir mi?

Bununla birlikte Weiss, bu ayın diğerlerine göre farklı olduğuna inanıyor. Weiss konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu sefer önemli bir fark var: Bitcoin (BTC), kripto paranın altında yatan Dağıtık Defter Teknolojisi (DLT) ile ilgili son gelişmelere ayak uyduramadı. Bitcoin, önemli bir rol oynamaya devam edecek, ancak esas olarak altınla aynı değerde bir ürün deposu olarak. Onun yerine, daha hızlı, daha ölçeklenebilir kripto paralar seçkin bir grup hem fiyat hem de yenilik açısından yol gösterecek.

Tone Vays: “Bitcoin aslında devrim niteliğinde.”

Kripto para fiyatlarındaki çöküş hack olaylarını artırıyor

Lider kripto para bir istikrar dönemi geçirdi ve 14 Kasım Çarşamba günü aşağı yönlü bir spiralle hızla düşmeden 6.381 dolar gibi bir fiyat sağladı. Bazı analistler, düşüşü Bitcoin Cash “hard forkuna” bağlıyor. Madenciler ve geliştiriciler, bir dijital tokeni yöneten yazılım güncellemelerine katılmadığında hard bir fork ortaya çıkar. Bu, işlem sırasında ikinci bir dijital para birimi oluşturmak için kripto parayı böler.

Kasım ayındaki fiyat düşüşü, bazı yorumcuların, bu durumun, Bitcoin sahipleri ve diğer kripto para birimlerinin bilgisayar korsanlarına karşı daha savunmasız hale gelmesi nedeniyle siber güvenlik tehdidinin artmasına yol açıp açmayacağını sorgulamalarına neden oldu. Netskope’de küresel bir çözüm mimar olan Paolo Passeri, kripto para fiyatlarındaki çöküşün hack olaylarında son zamanlarda görülen bir artıştan sorumlu olduğuna inanıyor.

Jeff Sprecher: ''Bitcoin (BTC) bataklıkta yaşıyor ve hayatta kaldı.''

“Yeni katalizör, kripto para birimi fiyatlarındaki düşüş.”

Passeri konuya yönelik şunları söylüyor:

Siber suçluları yeni saldırı türleri bulmak için yönlendiren katalizör, kripto para birimi fiyatlarındaki düşüş. Zira bu, kripto madenciliğini, söz konusu güç maliyetleri nedeniyle paranın elde edilmesi için çok daha az uygun bir araç haline getirdi. Fiyat volatilitesi devam ederken, bilgisayar korsanları hedeflerine ulaşmak için çok fazla kaynak harcamadan son fiyat balonundan faydalanan kurbanları hedefliyor.

Passeri’nin yorumları, Pazar gecesi siber suçlu saldırılarının tehlikeleri konusunda uyarıda bulunan ekonomist Dr Saifedean Ammous tarafından da dile getirildi.

Express

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin