Rapor: Bitcoin benimsemesi 2030 yılına kadar yüzde 10’u geçebilir!

Azalan kurumsal talep yapısı, kripto hesap oranlarının düşmesine neden oluyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kurumsal borç alma talebi azaldıkça , kripto varlıklarındaki getiriler ve bazı platformlarda bir yıldan fazla süre içinde en düşük seviyelerine gerlemiş durumda. Bu da üçük yatırımcılar için pazarın en çekici satış noktalarından birini azalttı.

BlockFi ve Celsius gibi kripto kredi platformları, 2020’den bu yana şaşırtıcı bir büyüme yaşadı. Bireysel yatırımcılara yüzde 1-2 ile yüzde 17 arasında değişen getiriler sağlayan her iki şirket, milyonlarca müşteriyi kazanmayı başardı.

Bu platformlar yatırılan fonları alır ve bunları kurumsal yatırımcılara ödünç olarak verir. Bunun sonucunda ise getirisinin çoğunu da müşterilerine geri verir. BlockFi bu iş sayesinde yalnızca 2020’de yönetim altındaki varlıkların %1,711 oranında arttığını gördü. Şirketten yapılan bir basın açıklamasına göre, 

“Rakipler Nexo ve Celsius da bir yıldan kısa bir sürede yönetim altındaki varlıklarını %1,900’den fazla artırarak büyük bir büyüme kaydetti.”

Büyümeye kaydeden şirketler şu an suskun

Mart 2021 itibarıyla BlockFi, BlockFi Faiz Hesabı aracılığıyla 14,7 milyar dolarlık varlığa sahipken, rakipler Nexo ve Celsius, sırasıyla 12 milyar doları ve 20 milyar doları aşan mevcut varlıklarını yönetiyor. Şimdi, bu şirketlerin çoğu durgun. Kripto fiyatları karşısında kurumlardan borçlanma talebi azaldıkça müşterilere ödedikleri getirilerde kesiliyor. Tüm durgunluğun ana nedeni kripto piyasası.

Kripto kredi platformları BlockFi ve Ledn, bu ayın başında stablecoin oranlarını %7,25’ten %7’ye ve %8’den %7,5’e düşürdü. Mart ayında Celsius, DAI hariç tüm stablecoinlerdeki tasarruf oranlarını %8,5’ten %7,1’e düşmek zorunda kaldı.

Kurumsal talep neden düşüyor?

Ledn’in Mayıs başındaki faiz indirimi güncellemesinde, kurumsal kripto borçlanma talebinin neden düştüğüne dair birkaç nedeni ortaya çıkardı.

Başlangıç olarak, kurumsal yatırımcılar, vadeli işlem sözleşmelerinin fiyatı mevcut spot fiyattan daha yüksek olduğunda, contango durumunda olan bir kripto pazarından kâr etmeyi daha kolay buluyor.

Contango, yatırımcıların opsiyonlar veya vadeli işlemler yoluyla aynı anda kısa bir pozisyon alırken spot Bitcoin satın alarak kâr etmelerini sağlıyor. 

Ledn ayrıca, kripto borsalarında daha az arbitraj fırsatı gördüğünü ve piyasa yapıcıların talebini etkilediğini söyledi. Piyasa yapıcılar, borsalardaki fiyat arbitrajlarından yararlanmak için dijital varlıkları ödünç alıyor. Oranların düşmesine rağmen, Hickey verimlerin geri döneceğini tahmin ediyor: 

“İnsanlar yatırım yapmaya devam ediyor. Bence bu kısa vadeli bir dönem. Yılın ikinci yarısında getirilerin tekrar yükseldiğini göreceğiz.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin