featured

Ayılar, bu altcoin’de yeniden hâkimiyeti ellerine aldı! Kritik destekten bir geri dönüş gelecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan DOT, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. 9,54 dolar seviyesinden reddedilen DOT, bu yazının yazıldığı sırada 9,32 dolar civarında işlem görüyor.

Altcoin, 9,24 dolarda bulunan destek noktasının altına düştükten sonra hızla değer kaybetmeye başladı. DOT, son 24 saatte %1,62’den fazla düşüş yaşadı. Kripto para biriminin piyasa değeri şu anda 8,92 milyar dolarda bulunuyor. Bu piyasa değeri de onu kripto para birimleri arasındaki sıralamada 7. en büyük kripto para birimi konumuna sokuyor.

DOT, 9,54 dolardan reddedildikten sonra ayılar piyasanın kontrolüne geçmiş gibi görünüyor. Dikkat edilmesi gereken destek noktaları 9,24 dolar ve 8,96 dolar seviyelerinde bulunuyor. Öte yandan, boğalar fiyatı 9,54 doların üzerine çıkarabilirse 10 dolarda bulunan direnç noktasına doğru bir hareket görebiliriz.

DOT 1 günlük fiyat grafiği analizi:

1 günlük fiyat grafiğinde altcoin fiyatının dün tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktıktan sonra düzeltici bir hareket yaptığı görülüyor. Yükseklerden yapılan satışlar, DOT fiyatlarını 9 dolarda bulunan kilit destek noktasının seviyesinin altına ve ayrıca 20 günlük hareketli ortalamanın (MA) altına aldı. Bu da, altcoin fiyatının yakın vadede 9,32 dolar seviyesini yeniden test etmesine izin verdi.

altcoin DOT grafik

RSI göstergesi şu anda 45 işaretinde bulunuyor. Ayrıca altcoin’in fiyatı geçen hafta görülen yüksek seviyelerden aşağı hareket etmeye başladığından beri düşüş eğilimi gösteriyor. MACD göstergesi şu anda hafif bir aşağı eğimle düşüş bölgesinde. Bu, düşüş momentumunun piyasada hâlâ mevcut olduğunu gösteriyor.

DOT 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

DOT 4 saat fiyat grafiğinde düşüş eğilimi çizgisinin hâlâ sağlam olduğu görülüyor. Ayırca fiyat, şu anda bu çizginin altında işlem görüyor. Boğalar yakın vadede fiyatları yükseltmek için başka bir girişimde bulunabilir. Ancak şu anda piyasanın kontrolü ayılar elinde gibi görünüyor.

Hareketli ortalama çizgilerinden 20-MA’nın 50-MA seviyesinin altında olması sebebiyle düşüş eğilimi bir kez daha doğrulanıyor. RSI göstergesi 4 saatlik grafikte 42 işaretinde bulunuyor. Ayrıca bu aşamada herhangi bir geri dönüş belirtisi göstermiyor. MACD göstergesi de düşüş bölgesinde ve yavaş yavaş merkez çizgisine doğru ilerliyor.

Sonuç olarak

DOT fiyat analizinde sonuç olarak ayıların piyasa hâkim olduğu ve düşüş eğiliminde olduğu görülüyor. Ayrıca yakın vadede düşüş eğilimi devam edebilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin