Tether'ın yükselişi ve diğer kripto paraların çöküşü
Tether'ın yükselişi ve diğer kripto paraların çöküşü

Ayı piyasasının şiddetinin bir başka kanıtı: Tether’ın yükselişi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) değer kaybetmeye devam ediyor ve şu anki fiyatı 3.000 dolarlık alanı test etmeye yaklaşıyor. Tether (USDT), altcoin’lerin çöküşleriyle geçen ay şaşırtıcı bir dönüş yaptı. Yazım sırasında USDT dördüncü büyük kripto para birimi. Tether’ın yükselişi, ayı piyasasının ne kadar şiddetli geçtiğini açıkça gösteriyor.

Bitcoin beş basamaklı değerine geri dönecek mi?

Kripto para piyasası durumu, 2018’in sona yaklaşmasıyla olağan düşüş eğilimini sürdürüyor. Birçoğu yılın rallisiyle yılın sona ermesini umuyor. Bitcoin’i beş basamaklı değerine geri getirecek bir boğa koşusunun olup olmayacağı belli değil. Analistlere göre, şu anda pazarın yılın sonuna kadar düşüş göstereceği görülüyor.

Bitcoin (BTC) aylık fiyat grafiği - Kaynak CoinMarketCap
Bitcoin (BTC) aylık fiyat grafiği – Kaynak CoinMarketCap

Analistler ve uzmanlar bu noktada durumun oldukça ciddi olduğu konusunda hemfikir. Öyle ki Bitcoin (BTC) değeri, Ağustos 2017’den beri tanık olunmayan yeni düşük seviyelere düşmeyi başardı. Halen piyasadaki en büyük kripto para olmasına rağmen Bitcoin’in değeri şu anda 3.202 dolara düştü.

Buna rağmen piyasadaki en baskın kripto paranın toplam piyasa değeri (55,8 milyar dolar), tüm kripto para piyasasının değerinin (100,8 milyar dolar) yarısından fazlasına denk geliyor. Hemen hemen tüm kripto piyasası kırmızıya geçmeye devam ediyor ve ilk 100’ün içinde az sayıda kripto para hafif bir artış yaşayabiliyor.

Tether’ın yükselişi ve diğer kripto paraların çöküşü

Ayı piyasasının şiddetinin bir başka kanıtı da Stellar’ın (XLM) piyasa değerine göre en büyük dördüncü para olarak pozisyonunu aşmayı başaran tartışmalı bir stablecoin olan Tether’ın (USDT) yükselişi. Tether’ın şu anda 1,8 milyar dolarlık bir piyasa değeri var. Sadece bir hafta önce Stellar’a ulaşmak için 400 milyon dolara ihtiyaç vardı. Ancak şimdi, Stellar’ın kendi piyasa kapağındaki düşüş nedeniyle listede yerini aldı.

Tether birkaç ay önce büyük tartışmaların ortasındaydı. Birçok kişi, stablecoin’in yeterli miktarda USD ile paralarını geri alabileceğini kanıtlamadan sonra kaybolacağına inandı. Piyasa manipülasyonu girişimlerinin ek iddiaları, stablecoin’in itibarını daha da zedeledi. Ancak, 15 Kasım’da BCH hard forku sonrasında başlayan piyasa çöküşüyle, kripto piyasaları değer kaybetmeye başladı ve çoğu kripto para bu durumdan olumsuz etkilendi.

Tether (USDT) aylık fiyat grafiği - Kaynak CoinMarketCap
Tether (USDT) aylık fiyat grafiği – Kaynak CoinMarketCap

Tether piyasa çöküşünden faydalandı ve yükselmeye başladı

Bununla birlikte, Tether aslında diğer kripto paralar sayesinde yükselmeye başladı. Yılın başında USDT, en büyük kripto paralar listesinde 15’inci sırada yer alıyordu. O zamandan beri, bir tartışma konusuydu ve aşırı bir tecrübe yaşadı, ama yine de listenin en üst kısmına yakın bir yerde toplanıp tırmanmaya başladı.

Dolar-destekli tüm stablecoin’lerde olduğu gibi, USDT’nin değeri 1 dolar, bu da kripto paranın nihayetinde istikrara kavuştuğunu gösteriyor. Dördüncü noktadaki ilerleyişinin, bir sonraki engeli olan Ethereum’un şu anda 8,7 milyar dolar civarında bir piyasa değeri olduğu görülüyor. Tether’ın daha fazla yükselip yükselemeyeceği, yalnızca Ethereum’un kendi durumuna bağlı ve piyasa değerinin spiral düşüşüne devam edip etmeyeceği.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin