Bitcoin ve altcoin’ler için kritik gün yarın! ABD Kongresi’nde büyük buluşma gerçekleşecek
Bitcoin ve altcoin’ler için kritik gün yarın! ABD Kongresi’nde büyük buluşma gerçekleşecek

Ayı piyasasını sonlandıracak olan ETF’ler neden reddedildi? SEC üyesi açıklıyor…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) üyesi Hester Peirce, Winklevoss kardeşlerin Bitcoin ETF’sinin reddedilmesinin SEC kararıyla neden uyuşmadığını anlattı. SEC üyesi ayrıca, Bitcoin (BTC) veya başka bir kripto para biriminin hodler’ı olup olmadığı hakkında da bilgi verdi.

SEC üyesi: “Hiçbir kripto para almadım.”

Kriptoların “annesi” olarak kabul edilmesine rağmen Hester, Bitcoin (BTC) veya diğer herhangi bir kripto para birimi almadığını söyledi. Ana sebebinin, nesnelliğinin sorgulanmasını istemediğini ve “bu şekilde daha iyi” olduğunu belirtti. Hester SEC’in kararıyla ilgili ise şunları söyledi:

Şimdi, SEC kararlarına bakabileceğinizi düşünüyorum ve bazı kararları aracılığıyla karar verdiğim temaları görebilirsiniz. Benim ele aldığım şeyin, karar dosyalarından biraz daha az göründüğüne inanıyorum. Ayrıca bu karar dosyaları, borsada listelemek ve ticaret yapmak istedikleri bir ürünle birlikte geldi.

SEC, 2 ICO girişimini menkul kıymet olarak kaydediyor

“Altın gibi diğer varlık sınıfları ile kripto paralar arasında benzerlikler var.”

Hester’a göre, ETF‘nin Bitcoin pazarına getireceği ve ürün ticareti için ortaya konan tüm şartları karşıladığından emin olmak gerekiyor. Ayrıca konuyla ilgili komisyon için endişe ve belirsizliğin olmamasının önemli olduğunu da ekliyor. Hester konuya yönelik açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Sanırım kripto paralara bakıp, bunun diğer varlık sınıflarından çok değişik olduğunu düşünerek endişelenebiliriz. Bu bir dereceye kadar doğru. Ancak ben altın gibi diğer varlık sınıfları ile kripto paralar arasında benzerlikler olduğunu düşünüyorum.

Bu varlığın dünya çapında birkaç farklı pazara sahip olduğu, bazılarının diğerlerine kıyasla daha şeffaf olduğu faktörünü de ekliyor. Ayrıca SEC üyesi, komisyonun diğer varlık sınıflarında olmayan endişelerinin, bu varlık sınıfı için de geçerli olması gerektiğini de belirtiyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin