Hack saldırısı sonrasında kripto piyasası kızardı…

Ayı piyasasına rağmen bu veriler altcoin sezonunu çağrıştırıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılında yaşanan ayı piyasası, yatırımcıyı büyük oranda bezdirdi. Henüz yeni para girişi yapanlar olsa da bu oldukça az. Yani riski alan yatırımcı azaldı. Çünkü çoğunluk 2021 sonlarında ve 2022 yılının başlarında alım yaptı. Bu da fiyatların yüzde 50’den daha pahalı olduğu anlamına geliyor.

Kötü gidişata rağmen bazı veriler, altcoin sezonu için umutlu. Düşüşlerin yavaş yavaş son bulduğu düşüncesi piyasada çoğalsa da bunun ne zaman son bulacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak tüm herkesin ortak kanısı 2022 yılı artık böyle bitecek.

Elbette senelik yapacağı kapanış iyi bir yerde olması 2023 yılını daha umutlu yapabilir. Bu da altcoin sezonu için bir haberci niteliği taşır. Aslında bireysel performanslara baktığımızda yükselişe imza atan altcoin’ler ciddi bir ralli yaşadı. Ancak yatırımcılar topyekun bir ilerleme bekliyor.

Altcoin sezonu ne zaman?

Blockchain Center tarafından paylaşılan verilere göre, 19 Eylül itibarıyla, ilk 50 kripto paranın %69’u son 90 gün içinde Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. Bu da altcoin sezonu için iyi bir gösterge olsa gerek.

Özellikle, veri merkezinin paylaştığı rakamlarda; Altcoin Sezon Endeksine göre, ilk 50 kripto paranın %75’i üç ayda (90 gün) Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiğini yazdı. Bu veri aslında bir altcoin sezonu dememizi kolaylaştırır. Ancak eskiye baktığımızda altcoin sezonu olduğunu belirtmek ne kadar doğru olacaktır.

Altcoin sezonu artık bireysel mi hareket ediyor?

Dijital para birimlerine tek tek baktığımızda büyük rallilerin kaçtığına tanıklık edebiliriz. Örneğin son 90 gün içinde Lido Finance yüzde 200’ün üzerinde ralli yaptı. Aynı şekilde Chiliz yüzde 150 arttı. Ayı şekilde bunların arasında CEL, FIRO ve daha fazlasını dahil edebiliriz.

Yatırımcıların burada varlıkları hangi noktada aldığı önemli. Ortalamanın üzerinde yatırımcıların çoğu yukarıda bahsettiğimiz gibi 2021 sonu ve 2022 başı alımlar gerçekleştirdi. Bu yüzden şu anki alımların birçoğu kaçmış olabilir.

Bitcoin’in hakimiyeti azalıyor

Bitcoin pazar hakimiyeti, potansiyel olarak altcoin sezonu olasılığını sergiliyor. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin hakimiyeti %39.3 seviyesinde bulunuyor. Ayrıca, yatırımcılar bir altcoin sezonunun potansiyel işaretlerini izledikçe, doğru giriş ve çıkış zamanına vurgu yapılır. Özellikle, geç giriş veya çıkış genellikle ticaret stratejileri üzerindeki riskleri yayar.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin