ayı piyasası bitcoin
Ayı piyasası Bitcoin ’in peşini ne zaman bırakacak?

Ayı piyasası Bitcoin ’in peşini ne zaman bırakacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nisan ayında fiyatların iyileşmesi ile birkaç varlık değerini arttırarak zirve seviyeler gördü. Fakat  ayı piyasası Bitcoin için devam ediyor.

Bitcoin’in 8000 doların altına sarkması ve devamı ile gelen fiyat hareketleri, piyasayı domine eden kripto paranın ayı yani düşüş piyasasına girdiğini teyit eder gibiydi. BTC, mayıs ayındaki en düşük fiyatı olan 7400 doları seviyelerine gerilemesi, yeni bir sıçramada fiyatın nerelere çıkacağına dair tahmin yarışının başlamasına neden oldu.

En son fiyat hareketi, düşüşte olan BTC fiyatının üçüncü büyük dalgasını oluşturuyor. Aynı zamanda kripto varlığın, geçen ay yüzde 25 oranında azaldığını da söyleyebiliriz. Bu fiyattaki mevcut azalma ise Geçtiğimiz Aralık ayından Ocak ayına kadar olan yüzde 65’lik gerilemeye kıyasla oldukça düşük kalıyor. Geçtiğimiz hafta New York’taki Consensus etkinliği, fiyatlarını genel olarak artırmayı başaramadı. Fakat fiyat düşüşünü engellemeyi başardığını söyleyebiliriz.

ayı piyasası bitcoin

Bir ay önceki fiyat hareketlerine göre özellikle 10.000 dolar psikolojik direncini aşamayan Bitcoin’in bu seviyelerden düşüşe geçtiğini söyleyebiliriz.

2018 yılında Bitcoin’in 3 büyük düşüşüne şahit olduk, ardından ise mutlaka bir fiyat yükselişi meydana geldi. Fakat yükselişler daha düşük seviyelerde gerçekleşti. Ancak her bir düşüş daha düşük frekansa sahipti. İşte bu durum bazılarının önümüzdeki haftalar için kaçınılmaz bir yükseliş beklentisinin gerçek sebebini oluşturuyor.

Fakat John McAfee için düşüş şimdilik gayet doğal bir olay. Bunun nedenini ise kripto piyasalarının doğası gereği aşırı dalgalanan piyasalar olmasına ve Temmuz ayındaki yükseliş beklentisine bağlıyor.

En uzun ayı piyasası Bitcoin fiyatını 2 sene boyunca aşağı çekmişti

En uzun ayı piyasası ise  2013-2015 yılları arasında gerçekleşmişti.  Bu dönemde Bitcoin, 1000 doların altına kadar sürüklenmişti. Bu sefer ki beklenti ise BTC fiyatlarının daha kısa zaman zarfında toparlanması. Ancak fiyatlardaki her ciddi düşüşün ardından fiyatların eski seviyesine geri dönememesi iyimserliği azaltan bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Bazı kesimler BTC’nin yeniden değer kazanmaya başlamadan önce 5.000 doları göreceğini düşünüyor. Daha iyimser düşünenler ise dip fiyatı 6.200 dolar olarak belirlemiş durumda.

Mevcut piyasa düşüşünde, dolar bazlı ticaretin piyasadan çekildiğini görüyoruz. Japon Yeni’nin payı, tüm işlemlerin yüzde 57’sini kapsayarak, son dönemde bir genişleme gösterdi. USD ticaretinin payı ise yüzde 21’e düştü. Bunun yanında Tethers işlemleri, Bitcoin anlaşmalarının yüzde 14’ünü kapsıyor.

Bazıları, mevcut eğilimin, fiyatı düşürmeyi amaçlayan, bilinçli bir satış operasyonu inanıyor. Şu anda, çoğu Bitcoin varlıkları piyasalardan uzak tutuluyor. Yine de bir avuç daha büyük sahip bile piyasayı yönlendirebilir. Bu durum, geçtiğimiz günlerde Bitfinex‘te şüpheli ticaret uygulamaları hakkında şüphelenmeye başlayan düzenleyicilerden dolayı daha fazla önemli hale geldi.

cryptovest

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin