Bitcoin’in yükselişinin arkasında stablecoin girişleri olabilir…

Ayı koşusu boy gösterdi: Stablecoin’lerin maskesi düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ayı sezonunu en iyi hisseden piyasanın düşüşünü anlamak için Stablecoin’lere bakmamız bile yeterli olacaktır. Düşen fiyatlar ve uzun bir kripto kışı hakkında çok fazla söylentilerle rakamların gerçekten beklendiği kadar artmadığını görüyoruz. 68.000 dolarlık zirvesinden, Bitcoin şimdiye kadar yaklaşık %70 düştü ve daha da düşebilir.

Kripto varlıklar bir yana dolara endeksli çalışan Stablecoin’lerde de önemli bir düşüş söz konusu. Buradaki düşüş gene itibarıyla hacimlerde gerçekleşiyor. Ancak USDN ve USDD gibi para birimleri UST’nin çöküşünden sonra sabitlenmekte zorlanıyor.

Bitcoin alt beklentisi

Yatırımcılar, Bitcoin’de dip beklerken, bazıları düşen fiyatlar sayesinde piyasadan ayrılmış gibi görünüyor. Ancak istatistikler, gerçeğin devam eden ayı piyasası hissiyatında göründüğünden farklı olduğunu ortaya koyuyor. Yatırımcılar çoğu kripto pazarından ayrılmadı ve sadece Bitcoin dibini bekliyor.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, herkesin düşüş eğiliminden bahsettiğini ancak çoğunun kripto pazarından ayrılmadığını söyledi. Birçokları için ufuk açıcı olabilecek şekilde, Bitcoin piyasa değeri tepeden %70 düşerken, Stabilcoin’lerde %11 düştü.

Aslında, şu anda kripto borsalarında yatan 25 milyar dolar değerinde sabit para var. Ki Young Ju ayrıca şunları söyledi:

“Borsalarda bulunan Stabilcoin’ler artık Bitcoin rezervinin yarısı değerinde. Kripto varlık fiyatlarını artırabilecek 25 milyar dolarlık yüklü mermimiz var.”

Ayı piyasasında Bitcoin fiyat momentumu

CoinMarketCap’e göre, Bitcoin son 24 saatte %5 düşüşle 19.000 dolardan işlem görüyor. Bir haftaya yakın bir süre 20.000 doların üzerinde işlem gördükten sonra, BTC Çarşamba günü tekrar kritik destek seviyesinin altına indi.

Bitcoin’in fiyatı bu ayı ilk kez 200 haftalık hareketli ortalamanın altında kapatabilir. Ardışık son üç haftada Bitcoin, temel metriğin altında kapanarak bir rekor zaten oluşturdu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin