Tayland, saklanan kripto para birimleri için yeni karar aldı

Ayı çöküşüne rağmen kripto güven endeksi yüksek! İşte rapor…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılının genelinde yaşanılan çöküşe rağmen kripto güven endeksi şaşırtıcı şekilde yüksek geldi. Yatırımcılar beklentilerin aksine piyasaya ne kadar güvendiklerini gösterdi. Yapılan bir çalışma raporunda da bu dile getirildi.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto kullanıcıları, ayı piyasasına rağmen dijital varlıklara artan sadakat ve güven sergilediler. İkinci Çeyrek Kripto Nabız Çalışması, kripto fiyatlarındaki artan oynaklığın varlık sınıfındaki Amerikalıların coşkusunu azaltmada başarısız olduğunu doğruladı.

Kripto güven endeksi, yaşanılan 9 aylık sürece rağmen iyi bir tablo çizdi. Yatırımcılar aşırı korku seviyesini zaman zaman yaşasalar da dijital varlıklara olan güven hiçbir zaman azalmadı.

Araştırma sadece Amerika’yı değil onlarca ülkeyi kapsıyor

Kripto güven endeksi için yapılan araştırmalar sadece Amerika için olmadı. Raporda 20’den fazla ülkenin yer aldığı belirtildi. Bu ülkelerde 28 binin üzerinde yatırımcılardan görüş alındı. Yatırımcıların büyük bir çoğunluğu ayı piyasasından yararlandığını söyledi.

Amerikalıların büyük çoğumluğu dijital varlıklara olan güvenini sürdürdü. Bu konuda Kanada ise yüzde 50’lik bir düşüş yaşayan tek ülke oldu.

Kripto güven endeksi için diğer ülkeler şu şekilde derece oluşturdu: Şili yüzde 69, Brezilya yüzde 77 ve Meksika yüzde 70. Ortalama ülkelerin güvencesi ise %68 oldu. Avrupa bölgesinde kripto güven endeksi 54 oranından 52’ye geriledi.

Bireysel yatırımcılar varlık alımını hızlandırdı

2022 yılının ikinci çeyreğinde yaşanılan büyük düşüşü yatırımcılar fırsat bildi. Özellikle de Bitcoin’in 20 bin doların altına düşmesiyle bireysel alımlar çoğaldı. İlk çeyrekte yaşanan büyük şok sonrasında cesaretini toplayan yatırımcılar, ikinci çeyreği fırsat olarak değerlendirdi.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin