featured

Axa Sigorta, Ethereum Blockchain’i Kullanarak Yeni Bir Uçuş Sigortası Başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransız sigorta devi AXA, ödemeleri depolamak ve işlemek için Ethereum Blockchain kullanan yeni bir uçuş sigortası ürününü başlattı.

Fizzy olarak adlandırılan ürün, uçuşları iki saat veya daha fazla geciken uçaklar tarafından gezilerini sigortalamak için kullanabileceği “akıllı sigorta” aracı olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle, ürün akıllı sözleşmelerden, belirli koşulların bir blok zincirinde karşılanmasından sonra tetiklenen kodun kendi kendine yürütülebildiği dikkate değer bir biçimde kullanılmasını sağlar.




AXA’ya göre, ethereum’un Blockchain’i burada iki önemli rol oynamaktadır. Akıllı bir sözleşme ile sigorta sözleşmesinin kendisinin erişilebilir bir kaydını tutar ve iki saatlik işaret geçildikten sonra müşteriye yapılan ödemeyi tetikleyen bir mekanizma olarak hizmet eder.

AXA temsilcisi Jean-Baptiste Mounier, CoinDesk’e e-postayla şunları söyledi:

Akıllı sözleşme, poliçe sahibini tazmin etmemizin gerekip gerekmediğini kararlaştıran ve sistemimize bir ödeme talebini tetikleyen tarafı belirleyen taraftır, iddiaları tetiklemek için akıllı bir sözleşmenin kullanılması, sigortacının / poliçe sahibi ilişkisinde güven sağlayacaktır. “

Sonuç olarak, AXA, ürün sürümünü, sigorta sürecine daha fazla şeffaflık kazandırmanın bir yolu olarak konumlandırmaktadır.

“Müşteri odaklı teklifler oluşturmak bizim AXA’daki kesin amacımız” dedi. Sigorta hariç tutmaları kaldırarak ve tazminatları tetiklemek için bir Ethereum akıllı sözleşmesi kullanarak, müşterilerimizin AXA ile olan güven seviyesini artıyoruz “dedi.

Önden bakıldığında, AXA, Fizzy teklifi için ethereum blok zincirinin ilave kullanımlarını tartıyor.

Şimdilik, Fizzy’den sigorta ödemeleri devlet tarafından düzenlenen para birimlerinde müşteriye yapılmaktadır. Bununla birlikte, AXA, gelecekte, ödemeleri ethereumla ödemeyi istiyor.

“Gelecekte, tazminatın gerçekleşeceğini (ve sigortacının tüketicileri kandıramadığı) bazı kimselerin sahip olduğu bir korkuyla kodlanmış güvenini tam olarak garanti edecek olan eter’e ödeme ve tazminat dahil etmek istiyoruz. ), “Mounier açıkladı.

coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin