Avustraya kripto para adopsiyonu adına büyük adım.
Avustraya kripto para adopsiyonu adına büyük adım.

Avusturya’nın en büyük mobil sağlayıcısı kripto para ile ödeme kabul etmeye başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avusturya’daki en büyük mobil sağlayıcılardan biri olan A1, belirli mağazalarında ödeme yöntemi olarak kripto para birimlerini kabul etmeyi planlıyor.

Avusturya genelinde 5,1 milyon mobil ve 2,1 milyon sabit hatta hizmet veren A1, mağaza yerlerinde kripto para ödemelerini test ediyor. Avusturyalı teknoloji haber sitesi Futurezone tarafından yayımlanan bir habere göre Dash, Ethereum, Litecoin, Stellar ve XRP ile ödeme bazı mağazalarda mümkün olacak.

1881 yılında kurulan A1, ülkede cep telefonu kullanan 6,2 milyon Avusturyalının 5,1 milyonuna hizmet veriyor.

A1’in kripto para çözümü bankalardan destek alacak

Pilot program ayrıca, Ağustos ayının sonuna kadar Alipay ve WeChat Pay ödemelerine de ev sahipliği yapacak.

A1’in pazarlama müdürü Markus Schreiber konuyla ilgili şu sözleri kullandı:

Nakit modelinin artık geleceği yok. A1 mağazalarındaki pilot operasyonumuzla birlikte, Avusturya’da kripto para biriminin talebini ve kabulünü test edeceğiz.

A1’in proje için Salamantex, Ingenico ve Concardis’in bankacılık çözümleri ile ortak olduğu belirtildi. Diğer popüler kripto para ödeme çözümleri gibi, fiyat dalgalanmalarının bankacılık çözümleriyle önüne geçilmeye çalışılacak.

A1, basında çıkan sorulara henüz yanıt vermedi.

coindesk

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Bitcoin kabul etmeyecek anlaşılan..

    Reply
Bizi Takip Edin