Avusturya, 1,35 milyar ABD dolarlık hükümet tahvilini çıkarmak için Ethereum Blockchain kullanacak
Avusturya, 1,35 milyar ABD dolarlık hükümet tahvilini çıkarmak için Ethereum Blockchain kullanacak

Avusturya, hükümet tahvili çıkarmak için Ethereum Blockchain kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel bir haber kuruluşu, 25 Eylül’de Avusturya’nın hükümeti ile ilgili bir haber yayınladı. Habere göre hükümet önümüzdeki hafta 1,15 milyar avro (1,35 milyar dolar) devlet tahvilini açık arttırma yolu ile sunacak. Arz işleminde halka açık Ethereum (ETH) zinciri kullanıma hazırlanıyor.

Oesterreichische Kontrollbank (OeKB), 2017 yılında 26 milyar dolar değerindeki varlıklarıyla ülkenin en büyük bankalarından biridir. Banka, canlı Blockchain noterlik hizmetini işletecek. 2 Ekim’de yapılması planlanan açık artırmada banka, Avusturya Hazinesi (OeBFA) adına tahvil çıkaracak.

Ülke Blockchain teknolojisini benimsemek istiyor

Avusturya’nın Maliye Bakanı Hartwig Löger, bakanlığın Blockchain teknolojisine ekonomi politikası açısından odaklandığını belirterek şunları ekledi:

Maliye Bakanlığı FinTech Danışma Konseyi’ni kurarak, ülkenin bu gelişmelerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacak stratejiler geliştiriyoruz.

OeKB, bu durumun Avusturya’da bir federal bono ihalesinin parçası olarak ilk kez bir Blockchain tabanlı noterlik hizmetinin kullanılacağını söyledi. Sürecin başarılı bir şekilde test edildiği bildirildi.

Avusturya Doğrudan Açık Artırma Sistemi (ADAS) banka tarafından geliştirilen Ethereum Blockchain’deki bir sistemden yararlanacak.

Belirtildiği gibi, bu örnekte Blockchain kullanımı, mevcut banknotlara veya dijital sistemlere paralel olarak işlev görecek olan tokenize bonolar yayınlayamaz. Ancak, Avusturya Hazinesi’nde yönetici direktör Markus Stix, verdiği demeçte, teknolojinin kullanımının hem güvenlik hem de maliyet azaltma için temel faydaları olduğunu belirtti:

Bu ek güvenlik hükümet tahvilleri için ihale sürecinde yüksek bir güven düzeyine ulaşmaya katkıda bulunuyor. Ülkenin piyasadaki iyi durumunu güçlendiriyor. Dolaylı olarak da uygun finansman maliyetlerine katkıda bulunma kapasitesine sahip.

Avusturya dışında başka ülkeler de benzer çalışmalar yapıyor

Bu yaz başlarında, World Bank ve Avustralya Commonwealth Bank (CBA) arasındaki büyük bir ortak girişim ile sadece Blockchain yoluyla bir kamu tahvilini yayınladı. Girişim, 100 milyon Avusturalya dolarına karşılık gelen 73,16 milyon Amerikan doları için yapıldı. Anlaşma, % 2,251’lik bir getiri elde etmek için fiyatlandırılmış iki yıllık tahviller gerektirdi.

Bu bahar, Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın kurumsal ve yatırım bankası olan Sberbank CIB, Rusya’da ilk bildirilen Blockchain bazlı ticari bono işlemini gerçekleştirdi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin