Asya’nın ilk Bitcoin ve Ethereum ETF’leri bugün çıkıyor

Avusturalya’nın geciken ETF’leri piyasaya çıkıyor: Öngörülen tarih 12 Mayıs…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto ETF’leri dünya genelinde popülerliğini artırıyor. Düzenleyici kurumlar uygun gördüğü Bitcoin ETF’i başta olmak üzere pek çok varlık sınıfına izin veriyor. Ancak ABD’de yer alan SEC, son zamanlardaki borsa yatırım fonlarına daha ihtiyatlı yaklaşıyor. 

Öte yandan Avusturalya’da kabul edilen yatırım fonları bir türlü piyasaya sürülemedi. İki haftalık bir gecikmeden sonra, Avustralya’nın ilk kripto para birimi ETF’leri bu hafta Cboe borsasında işlem görmeye başlayacak.

Bir rapora göre Avustralya, geçen ayki ilk gecikmeden sonra ilk kripto borsa yatırım fonlarını karşılamak üzere. Ülke için bir ilke imza atacak olan gelişme için bu hafta içi çıkış yapacak.

Avustralya’nın ticarete başlayan ilk ETF’leri

Borsanın Avustralya kolunun Pazartesi akşamı onayladığı, Bitcoin ve Ethereum’un performansını izlemek için bu Perşembe günü Cboe borsasında üç yeni ETF listelenecek.

Cosmos Purpose Bitcoin Access ETF, ETFS 21Shares Bitcoin ETF ve ETFS 21Shares Ethereum ETF olarak adlandırılan ürünler, fon yöneticileri Cosmos Asset Management ve ETF Securities tarafından destekleniyor.

ETF Securities kripto fonları, İsviçre merkezli ETF ihraççısı 21Shares ile işbirliği içinde geliştirildi. İttifak, ETF Securities’in ürünleri yönetmesine izin verirken, 21Shares operasyonel ve araştırma desteği sağlayacak.

Avusturalya’da ETF gecikmeleri

ETF’lerin başlangıçta Avustralya’nın ana sermaye piyasası düzenleyicisi ASX Clear’ın resmi bir onay vermesinin ardından 27 Nisan’da işlem görmesi planlanıyordu. Ancak, herkesi şaşırtan utanç verici bir sorun nedeniyle listeleme, planlanan tarihten bir gün önce 12 Mayıs’a ertelendi.

Gecikme ayrıca Kanadalı ETF ihraççısı 3iQ Digital Asset Management’ın yarışa katılmasına da yer verdi. 3 Mayıs’ta Toronto merkezli şirket, Avustralyalı yatırımcılara iki kripto fonu teklif etmek için başvuruda bulundu. Onaylanırsa, BT3Q ve ET3Q olarak adlandırılan 3iQ ürünleri, Bitcoin ve Ether’in performansını takip ederken Cboe üzerinde işlem görecek. Erteleme, bir başka listelemenin aslında önünü açmış oldu.

ABD SEC, Bitcoin spot ETF’lerini reddetmeye devam ediyor

Avustralya, ilk kripto ETF’lerini karşılamak için Kanada ve İsviçre gibi diğer ülkelere katılırken, Amerika Birleşik Devletleri fiziksel destekli Bitcoin ETF’lerine yönelik başvuruları reddetmeyi sürdürüyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin