Avustralya’nın kripto para borsalarına yönelik düzenlemeleri yürürlüğe girdi
Avustralya’nın kripto para borsalarına yönelik düzenlemeleri yürürlüğe girdi

Avustralya’nın kripto para borsalarına yönelik düzenlemeleri yürürlüğe girdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’nın kripto para borsalarına yönelik düzenlemeleri yürürlüğe girdi. Avustralya’nın kripto para borsalarına yönelik yeni yasal düzenlemeleri, 3 Nisan 2018 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi. Bundan böyle, Avustralya’daki kripto para borsalarının kara para aklama/terörle mücadele finansmanına (AML/CTF) kayıt yaptırmaları ve yasalara uymaları gerekecek.

Kripto para borsaları artık ülkenin AML/CTF gerekliliklerine uymak zorunda

Avustralya’nın kripto para birimleri ile ilgili yeni düzenleyici kuralları, resmi olarak kripto para birimi borsalarının artık ülkenin AML/CTF gerekliliklerine uymalarını zorunlu kılıyor.

Kripto para borsaları şimdi AUSTRAC’ye kayıt yaptırmalı ve işlemlerini rapor etmeli

Kripto para borsaları şimdi Avustralya İşlem Raporları ve Analiz Merkezi (AUSTRAC)’ne kayıt yaptırmalı ve işlemlerini rapor etmelidir. AUSTRAC, yeni kurallar kapsamında kripto para borsalarının birincil yükümlülüklerini özetleyen bir belge yayınladı.

Kripto para borsaları, müşterilerinin kimliklerini belirlemek ve doğrulamak zorunda

Bu belgeye göre, kripto para borsaları kanunlara uygun işlem yapmak amacıyla aşağıdaki 4 ana düzenlemeye bağlı kalmalı:

  • Para aklama ve terörizmin finansmanı risklerini tanımlamak, azaltmak ve yönetmek için bir AML/CTF programının benimsenmesi ve sürdürülmesi,
  • Müşterilerinin kimliklerini belirlemek ve doğrulamak
  • Şüpheli durumları ve 10 milyon dolar ve üzeri olan işlemleri AUSTRAC’ye bildirmek
  • 7 yıl boyunca kayıt tutmaya devam etmek

AUSTRAC, 6 aylık bir geçiş süreci belirliyor

AUSTRAC, politika ilkelerinde altı aylık bir periyodun 3 Nisan 2018 tarihinden itibaren yürürlükte olacağını belirtiyor. Bu süre zarfında AUSTRAC CEO’su, ancak bir kripto para borsası (DCE)’nın kurallara uymak için makul adımlar atmadığı takdirde yaptırımda bulunabileceği belirtiyor.

Avustralya’nın kripto para borsalarına yönelik yeni düzenlemeleri kapsamında 14 Mayıs’a kadar kayıt yapılması gerekecek

Avustralya’nın kripto para borsalarına yönelik yeni düzenlemeleri kapsamında, 14 Mayıs’a kadar kripto para borsalarının kayıt yaptırması gerekecek. Altı aylık süre, mevcut işletmelere, kayıt başvurusu dikkate alınırken hizmet vermeye devam etmelerini sağlamak için mevcut işletmelere sunulan “geçiş kayıt düzenlemelerini” de görecek. Mevcut kripto para borsalarının 14 Mayıs’a kadar geçiş kayıt düzenlemeleri için kayıt yaptırması gerekecek. AUSTRAC, kayıtlı olmayan kripto para borsalarının “cezai suç ve sivil ceza sonuçları” na maruz kalacağı konusunda uyarıyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin