Avustralya'daki gazete bayileri Bitcoin ve Ethereum satacak
Avustralya'daki gazete bayileri Bitcoin ve Ethereum satacak

Avustralya’daki gazete bayileri, Bitcoin ve Ethereum satışına başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok ürün satan Avustralya’daki gazete bayileri, ülke genelinde 1.200 adet olmak üzere Bitcoin ve Ethereum satışına başladılar.

Yerel kripto borsası Bitcoin Australia ve ödeme sağlayıcı Blueshyft arasındaki yeni bir ortaklık sayesinde, Avustralya’daki yaklaşık 1.200 gazete bayisi, piyasa değeri ile en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’u satmak üzere donatılmış olacak.

Avustralya’daki gazete bayileri yüzde 5 komisyon alacak

Satın almak için müşterilerin bir dijital cüzdan indirmeleri gerekecek. Kullanıcı daha sonra gazete bayisinde görüntülenen QR kodunu bir iPad aracılığıyla tarayarak satın alma işlemini gerçekleştirebilicek. Her işlemden yüzde 5’lik bir komisyon alınacak.

Alıcılar, ortalama olarak, kripto alımlarının 20 dakika içinde cüzdanlarına yansıyacağını görecekler.

Bitcoin Australia yönetim kurulu başkanı Rupert Hackett Australian Financial Review ile yaptığı röportajda, gazetecilere kripto para birimleri sattırma girişiminin dijital ürünün geleneksel fiziksel gazete bayisinde kabul edilme sürecini “demokratikleştirmek” olduğunu söyledi.

“Uygun ve güvenilir bir yol.”

Fiziksel bir satıcıdan Bitcoin almak korkutucu olabilir. 9Finance’e konuşan Hackett, “Ürününüz tamamen dijital olduğunda tüketicilerden güven duymak zor olabilir, çünkü elle tutulur bir ürün teslim edilmemiştir.” diye de ekledi:

Gazete bayilerini kullanmak tüketicilere kripto para satın almak için uygun ve güvenilir bir yol sağlar.

Olaylar yalnızca Bitcoin alımlarıyla başladı ancak son yıllarda Ethereum’un ortaya çıkması, kripto paranın büyümesine neden oldu.

Hackett konuşmasına ise şöyle devam etti:

Geleneksel olarak, Ethereum’u bilen veya satın almak isteyen insanlar daha önce Bitcoin alanlardı. Fakat şimdi bu kripto para daha iyi biliniyor. Ethereum’un daha ucuz fiyat noktasının alıcılar için daha sindirilebilir bir şey olduğunu gördük.

Bitcoin ve Ethereum satmak aynı zamanda yeni bir gelir kaynağı olarak dijital çağdaki gazete bayileri sektörüne ve kripto para birimlerindeki ana ilgi alanına yardımcı olacak.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin